Републиканците си върнаха контрола над Камарата на представителите на САЩ,

...
Републиканците си върнаха контрола над Камарата на представителите на САЩ,
Коментари Харесай

Републиканците спечелиха мнозинство в долната камара на САЩ

Републиканците си върнаха контрола над Камарата на представителите на Съединени американски щати, което ще докара до разделяне в Конгреса и ще им даде опция до 2024 година да блокират политиката на Джо Байдън. Победата дава на републиканците силата да стартират евентуално политически нездравословни следствия на администрацията и фамилията на Байдън, макар че са надалеч от „ алената вълна “, на която партията се надяваше, предава Reuters.

Новината идва след повече от седмица броене на бюлетините, когато Edison Research предвижда, че републиканците са спечелили 218-те места, които са им нужни, с цел да управляват Камарата. Сега се чака Републиканската партия да завоюва сред 218-223 места в 435-местната камара.

Настоящият водач на Камарата на представителите на партията, Кевин Маккарти, евентуално ще е изправен пред сложен път, защото ще се нуждае от неспокойната си група, с цел да удържи на сериозни гласувания, в това число финансиране на държавното управление и военните в миг, в който стана ясно, че Доналд Тръмп още веднъж ще се кандидатира за президент на Съединени американски щати.

Американците са подготвени за нова посока, а републиканците в Камарата на представителите са подготвени да дадат резултат “, написа Маккарти в Twitter.

Президентът Байдън ги поздрави за предстоящата им победа за болшинство в Камарата на представителите на Конгреса на Съединени американски щати и съобщи, че ще работи с тях в интерес на американците.

Американският народ желае от нас да свършим нещо за него. Ще работя с всеки - републиканец или демократ - който желае да работи с мен, с цел да реализираме резултати за тях “, се споделя в изказване на Байдън, публикувано от Белия дом.

Председателят на Камарата на представителите Нанси Пелоси сподели в изказване, че демократите в Камарата на представителите „ ще продължат да играят водеща роля в поддръжката на дневния ред на президента Байдън – със мощно въздействие над минималното републиканско болшинство “.

Демократите бяха подкрепени от отхвърлянето на гласоподавателите на поредност крайнодесни републикански претенденти, множеството от които директни съдружници на Тръмп.

Като възмездие за напъните на демократите за импийчмънт на Доналд Тръмп, републиканците се приготвят да проверяват чиновници от администрацията на Байдън и предишните бизнес връзки на сина му Хънтър с Китай и други страни, и даже самия Джо Байдън.

На интернационалния фронт републиканците може да се стремят да понижат американската военна и икономическа помощ за Украйна, до момента в който тя се бори с съветските сили.
Високата инфлация и абортите
Съединените щати се връщат към шерването на властта сред републиканци и демократи във Вашингтон отпреди 2021 година, а гласоподавателите поемат в противоположни направления, разграничени от два съществени казуса по време на междинните изборни акции.

Високата инфлация даде „ боеприпаси “ на републиканците да нападат демократите, които натрупаха нови разноски за трилиони долари по време на пандемията от COVID-19. Тъй като гласоподавателите виждат по какъв начин месечните им сметки за хранителни артикули, гориво и наеми се покачват, нараства и желанието им за наказване на демократите в Белия дом и Конгреса.

В същото време имаше уклон наляво, откакто решението на Върховния съд през юни, с което се приключва правото на аборт, разгневи необятна група от гласоподаватели, подкрепящи претендентите на Демократическата партия.

Edison Research, в екзитполове, откри, че близо една трета от гласоподавателите споделят, че инфлацията надвива в техните опасения. За една четвърт от гласоподавателите абортите са били главната грижа и 61% са се противопоставили на решението на Висшия съд по делото Роу против Уейд.
Поглед към президентската конкуренция
Наближаването на изборите през 2024 година ще повлияе на доста от законодателните решения, които републиканците в Камарата на представителите ще следват, до момента в който показват превъзходство с новооткрито болшинство, колкото и малко да е то. Те обществено приказваха за търсене на спестявания на разноски в стратегиите за обществена сигурност, медицински грижи и за непрекъснати понижения на налозите, признати през 2017 година, които скоро би трябвало да изтекат.

Консерваторите заплашват да се въздържат от нужното нарастване на дълга през идната година, в случай че не бъдат реализирани обилни понижения на разноските.

Изключително значимо е да сме подготвени да използваме лоста, който имаме “, сподели пред Reuters предишния месец крайнодесният политик Скот Пери.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинрепубликанци демократи Съединени американски щати Джо Байдън Доналд Тръмп Конгреса междинни избори в Съединени американски щати ПоследниНай-четениПолитика 32 Републиканците завоюваха болшинство в долната камара на Съединени американски щати Компании 184 Eldrive построи още два хъба за супербързо зареждане на електрически автомобили Крипто 2447 Милиардерът, който желае да избави „ полудялата “ криптоиндустрия Накратко 748 Вечерни вести: Коледна добавка към пенсиите; Крачка по-близо до Организацията за икономическо сътрудничество и раз, само че под въпрос за Шенген Любопитно 10230 Най-скъпият Мондиал в историята: Цените хвърчат, само че билети и места няма Индустрии 8834 Производителите на електрически автомобили горят пари с огромна скорост Политика 8644 И Швеция блокира България за Шенген Пазари 6746 Голямото съветско петролно катурване набира скорост Всички новиниОще от ПолитикаВиж всичкиЕС раздели Хърватия от България и Румъния за Шенген
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР