Републиканците се върнаха на изходна позиция. Това е игра на

...
Републиканците се върнаха на изходна позиция. Това е игра на
Коментари Харесай

Републиканците отново на изходна позиция, тъй като кризата с председателите се задълбочава

Републиканците се върнаха на изходна позиция. Това е игра на конгресни змии и стълби, където всяко поле на дъската е змия.

Повече от две седмици откакто шепа консерватори в Камарата на представителите изгониха Кевин Маккарти от на председателския стол, партията към момента търси някой, който може сполучливо да доближи върха на дъската.

Все още никой не се е доближил даже до него.

Джим Джордан е единствено последната, най-решителна жертва на лидерска драма, която на всяка крачка наподобява става все по-хаотична и яростна.

Неговото едноседмично търсене да завоюва най-високия пост в Камарата на представителите се оказа толкоз неефикасно, колкото и първият избор на неговата партия, Стив Скализ, който хвърли кърпата, преди да е пуснато каквото и да било гласоподаване.

< p class= " ssrcss-1q0x1qg-Paragraph e1jhz7w10 " > Г-н Скализ може да е видял написаното на стената по-бързо, тъй като е обичаен републикански законодател, който се е издигнал през редиците на управлението на своята партия. Беше сключвал покупко-продажби и изграждаше връзки, с цел да стане вторият по сан републиканец в Камарата.

Г-н Джордан, въпреки това, е друг темперамент. Той направи името си в Конгреса като политически хвърляч на бомби. Той е съосновател на Групата за независимост на Дома на представителите, която употребява политическа машинация - под опасност от затваряне на държавното управление и даже народен банкрут по дълга - с цел да наклони центристките републиканци и републиканците от установяването още повече вдясно.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР