Републиканците поеха контрола над Камарата на представителите на САЩ от

...
Републиканците поеха контрола над Камарата на представителите на САЩ от
Коментари Харесай

Републиканците поемат контрола над Камарата на представителите в САЩ

Републиканците поеха контрола над Камарата на представителите на Съединени американски щати от демократите, оповестиха американските медии. Така те си осигуриха болшинство, което да се опълчи на програмата на президента Джо Байдън за последните две години от мандата му, съобщи Агенция Франс Прес.

Ен Би Си и Си Ен Ен предвиждат победа за републиканците с най-малко 218 места в 435-членната Камара на представителите.

Байдън поздрави водещия републиканец в Камарата на представителите Кевин Маккарти " за това, че републиканците завоюваха болшинството в Камарата ". Президентът добави, че е " подготвен да работи с републиканците в Камарата, с цел да реализира резултати за работещите фамилии ".

В Туитър Маккарти написа, че " американците са подготвени за нова посока, а републиканците от Камарата на представителите са подготвени да я дадат ".

БГНЕС напомня, че по-рано някогашният президент Доналд Тръмп публично започва третата си кандидатура за Белия дом.

Републиканците се надяваха на „ алена вълна “, която да им обезпечи надзор над двете камари на Конгреса, с цел да блокират множеството от законодателните проекти на Байдън.

Вместо това гласоподавателите на демократите се явиха с цялостна мощ и съумяха да запазят болшинство в Сената. Те обърнаха основно място в Сената в Пенсилвания и задържаха още две в щатите Аризона и Невада.

На втория тур на изборите за Сенат в Джорджия, демократите могат да усилят болшинството си в горната камара. Те са планувани за идващия месец.

От Сенатът зависи одобряването на федерални съдии и членове на кабинета.

Междувременно Маккарти завоюва с скрито гласоподаване лидерския пост в партията си. Така той е в най-хубавата позиция да бъде идващият ръководителя на Камарата на представителите, заменяйки Нанси Пелоси. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР