Републиканците и демократите в САЩ постигнаха споразумение за законодателство, позволяващо

...
Републиканците и демократите в САЩ постигнаха споразумение за законодателство, позволяващо
Коментари Харесай

САЩ затягат санкциите срещу Русия

Републиканците и демократите в Съединени американски щати реализираха съглашение за законодателство, позволяващо нови наказания против Русия, Иран и Северна Корея. Решението им би лимитирало възможни опити на американския президент Доналд Тръмп за анулация на наказателните ограничения против Москва, съобщи Reuters, като се базира на конгресмени от Демократическата партия.

Законът за противопоставяне на дестабилизиращите действия на Иран, признат преди месец от Сената, беше подсилен в Камарата на представителите, откакто републиканците предложиха включващи Северна Корея наказания в законопроекта.

Предвижда се Камарата на представителите да гласоподава във вторник по пакет от законопроекти за наказания, засягащи Русия, Иран и Северна Корея, съобщи канцеларията на водача на републиканското болшинство в камарата Кевин Маккарти. Той сподели, че мярката "ще ги държи виновни за техните рискови дейности ".



Със законопроекта републиканците и демократите желаят да санкционират Русия за осъщественото от нея анексиране на Кримския полуостров от Украйна през 2014 година и за намесата й в президентските избори в Съединени американски щати през 2016 година

Лидерът на демократите в Камарата на представителите Нанси Пелоси съобщи, че "възмутителното и недопустимо " държание на Русия при изборите в Съединени американски щати през 2016 година и в Европа "изисква приемането на мощни законови наказания колкото се може по-скоро ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР