Републиканският път III-103 Мездра – Горна Кремена – Горна Бешовица

...
Републиканският път III-103 Мездра – Горна Кремена – Горна Бешовица
Коментари Харесай

Ремонтът на пътя Мездра-Роман ще бъде завършен до края на октомври /снимки/

Републиканският път III-103 Мездра – Горна Кремена – Горна Бешовица – Роман ще бъде приключен до края на строителния сезон, научи организация BulNews.
Областният шеф Малина Николова и шефът на Областно пътно ръководство – Враца инж. Веселин Николов наблюдаваха ремонтните действия на правите от третокласния републикански път Мездра - Роман. Пътят е от огромно значение за жителите на Мездра, град Роман и близките обитаеми места, а също по този начин обезпечава стратегическа връзка с автомагистрала „ Хемус “.
Основните поправки действия на 25-километровата права са стартирани още през миналата година, като за да не се наруши напредването и да се сведе до най-малко неудобството за пътуващите, ремонтът се реализира поетапно в три обособени сектора. Първият сектор е пътят, свързващ Мездра със село Горна Кремена, а вторият - правата от село Горна Бешовица до Роман. И двете прави са към този момент в довършителна фаза, като на тях са изпълнени действия по възстановяване на отводняването на пътя, на пътната структура в дълбочина и полагането на нови асфалтови пластове от неплътен и компактен асфалтобетон.
Към момента, интензивно се работи на третия сектор, от село Горна Кремена до село Горна Бешовица. Изпълнени са действия по почистване на пътното платно от буйната растителност, профилиране на банкети и възстановяване на пътната структура, като следва полагане на нови асфалтови пластове.
След завършване на строителните действия по цялото трасе, ще бъде изпълнена отвесна сигнализация, хоризонтална маркировка и слагане на нови ограничаващи системи.
В обитаемоте места Горна Бешовица и Долна Бешовица, след координиране на дейностите сред Агенция „ Пътна инфраструктура “ и „ ВиК “ - Враца “, е сменена водопроводната мрежа по републиканския път. Предстои подмяната на водопровода и на селата Горна Кремена и Кален.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР