Републиканският път I-8, между Вакарел и Ихтиман се оказа с

...
Републиканският път I-8, между Вакарел и Ихтиман се оказа с
Коментари Харесай

Международен път у нас се превърна в офроуд трасе

Републиканският път I-8, сред Вакарел и Ихтиман се оказа с доста кратери и ями. Маршрутът служи за обходен на Автомагистрала „ Тракия ”. Дупките там са по 15 см. 

„ Този път се употребява, когато на автомагистралата има злополука. Тук водачите би трябвало да се движат с винетка. Ако водачът повреди колата си, тогава застрахователят ще изиска протокол и това, което „ Пътна полиция ” може да направи, е да напише, че скоростта е несъобразена по отношение на пътните условия. Никъде другаде не съм виждала толкоз неприятен път ”, каза  Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики пред.

„ Преди години имаше условие при построяването на автомагистрали да има и обходни пътища. Само, че нашите законодатели преди години го махнаха. Интересно какъв брой полицейски патрули са минали през този път. Тяхното обвързване е освен да глобяват водачи, само че и да напишат наставление на притежателя на пътя и в случай че то не се извърши, да го глобят. Както ние сме задължени да съблюдаваме законите, по този начин  и притежателят на трасето е задължен да ги съблюдава. Независимо дали приказваме за общината, АПИ или районното министерство. Тези министри, които се сменяват през ден-два или месец, не могат да поемат задължения. Черната статистика тази година е ужасяваща от позиция на това, че петима чиновници на Министерство на вътрешните работи починаха на пътя. Тава значи, че системата буксува. Говорим за пияни и дрогирани водачи. Имаше акция „ Бяло ”, при която хванаха 15 души на пътя. Ами тези към учебните заведения? Те са забележими от цялото общество ”, изясни ръководителят на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка Йонко Иванов.

„ Този път има притежател, който дава отговор за него. Не е обикновено да съществува такова трасе. Опасно е ”, твърди съветникът на министъра на вътрешните работи Алекси Кесяков.

Според юрист Людмил Рангелов не е допустимо на този път да се развие огромна скорост, само че вредите по колите могат да бъдат съществени, даже да се кара на първа предавка.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР