Републиканският конгресмен от Тексас Луи Гомерт е попитал висш служител

...
Републиканският конгресмен от Тексас Луи Гомерт е попитал висш служител
Коментари Харесай

Сенатор предложи промяна на орбитата на Луната в борбата с климатичните промени

Републиканският конгресмен от Тексас Луи Гомерт е попитал върховен чиновник на държавното управление на Съединени американски щати, дали смяната на орбитата на Луната към Земята или орбитата на Земята към Слънцето може да бъде решение за прекъсване изменението на климата.

"Странно, въпросът не беше заложен на никого от НАСА или даже от Пентагона ", написа Гардиън. Вместо това отговор бил пожелан от върховен чиновник на горската работа по време на чуването на комисията по естествени запаси във вторник.

Говорейки с Дженифър Еберлиен, помощник-заместник-шеф на Службата по горите на Съединени американски щати, Гомерт попитал дали е допустимо да се трансформират орбитите на Луната или Земята като метод за битка с изменението на климата.

"Разбирам от това, което беше засвидетелствано от Горската работа и Бюрото за ръководство на земите, че вие доста желаете да работите по въпроса за изменението на климата ", сподели Гомерт и добави, че някогашен шеф на НАСА един път му е споделил, че орбитите на Луната и Земята в действителност се променяли.

"Знаем, че е имало забележителна интензивност на слънчевите изригвания и по този начин... има ли нещо, което Националната работа по горите или Бюрото могат да създадат, с цел да се промени хода на лунната орбита или околоземната орбита към слънцето? " - декларирал Гомерт. "Очевидно това би имало дълбоки последствия за нашия климат. "

"Е, в случай че откриете метод, по който вие от Горската работа можете да извършите тази смяна, бих желал да знам ", добавил Гомерт.

Въпреки че изглеждал изцяло сериозен, някои наблюдаващи настояват, че Гомерт се опитвал да изрази убеждението си, че изменението на климата е феномен-следствие на естествени промени в орбитите на небесните тела и по тази причина всевъзможни други старания за справяне с тях биха били напразни.

Въпросът на конгресмена идва три години след чуването пред комисията на Конгреса по просвета, космос и технологии, фокусирано върху това по какъв начин технологията може да бъде употребена за адаптиране към изменението на климата, направено от републиканеца от Алабама Мо Брукс по въпрос за повишението на морското ниво.

Брукс излага доктрина, че ерозията от сушата играе значима роля за повишението на морското ниво, в това число тинята от огромните реки в света и скалите по бреговата линия на Калифорния, както и падащите в морето Бели скали на Дувър.

"Всеки път, когато имате повече почва или канара или каквото и да е, което се отсрочва в моретата, това принуждава равнищата на моретата да се повишават, тъй като имате по-малко пространство в тези океани, защото дъното се движи нагоре ", твърди Брукс.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР