Републиканският губернатор на Оклахома Кевин Стит подписа във вторник законопроектa,

...
Републиканският губернатор на Оклахома Кевин Стит подписа във вторник законопроектa,
Коментари Харесай

Оклахома окончателно забрани абортите

Републиканският губернатор на Оклахома Кевин Стит подписа във вторник законопроектa, който криминализира осъществяването на аборт по избор в щата, заяви CNN.

Законът планува осъществяването на аборт или опитът за осъществяване на процедурата да се смята за закононарушение, което се санкционира с оптималната санкция от 100 000 щатски $ или с оптимален период от 10 години в щатския затвор , или и с двете.

" Като губернатор, аз съставлявам всичките 4 милиона поданици на Оклахома и те в огромна степен поддържат отбраната на живота в щата Оклахома. Искаме Оклахома да бъде най-професионалният щат в страната. Искаме да забраним абортите в щата Оклахома ", съобщи той. Знам, че този законопроект ще бъде неотложно оспорен от демократични деятели от крайбрежието , които наподобява постоянно желаят да влязат и да диктуват, и да оспорват метода ни на живот тук, в щата Оклахома. Най-важното е да защитим неродените деца и правото на живота в щата Оклахома ", добави Стит.

Републиканския представител от щата Оклахома Джим Олсън, основният създател на закона, по-рано сподели пред CNN, че има вяра, че " изнасилването и кръвосмешението са извънредно закононарушение ", само че макар че такива бебета е заченато в " ужасна обстановка ", те " към момента има право на живот " " " Бебето не би трябвало да носи отговорност за греховете на бащата ", сподели той.
 Оклахома забрани абортите
Оклахома забрани абортите

Присъдата е затвор от 10 години и санкция от 100 000 $

Прессекретарят на Белия дом Джен Псаки осъди закона, като го назова " един от най-екстремните закони, подписвани до момента ". В изказването си във вторник Псаки също прикани Конгреса да одобри Закона за отбрана здравето на дамите.

" Не се заблуждавайте: дейностите през днешния ден в Оклахома са част от смущаваща национална наклонност, атакуваща правата на дамите и администрацията на Байдън ще продължи да стои с дамите в Оклахома и в цялата страна в битката да отбрани свободата си да вършат личен избор по отношение на своето бъдеще ", сподели тя.

Щатският конгрес на Оклахома утвърди предходната седмица дефинитивно законопроекта, който прави осъществяването на аборт нелегално в щата, като изключения се вършат единствено при положение на незабавна здравна помощ. Законът, който за първи път беше признат от Сената на щата предходната година, мина през водената от републиканците Камара на представителите със 70 гласа " за " против 14 гласа " срещу ", без диспути и въпроси в залата.

Подписът на Стит върху законодателството направи Оклахома последния воден от републиканците щат, който утвърди нови ограничавания за достъп до аборт през последните седмици, след Аризона, Мисисипи и Южна Дакота.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР