Републиканските пътища са проходими при зимни условия. Настилките са обработени,

...
Републиканските пътища са проходими при зимни условия. Настилките са обработени,
Коментари Харесай

Републиканските пътища са проходими при зимни условия, съобщиха от АПИ

Републиканските пътища са проходими при зимни условия. Настилките са обработени, само че водачите би трябвало да карат деликатно и да съблюдават разпоредбите за придвижване. На автомагистралите и първокласните пътища няма въведени ограничавания. За това осведомиха от Агенцията " Пътна инфраструктура " (АПИ), представени от Българска телеграфна агенция.

Проходът Превала краткотрайно е неразрешен за придвижването на моторни транспортни средства над 12 тона с ремаркета и полуремаркета. 

До 17:00 ч. през днешния ден в област Враца е въведена краткотрайна възбрана за придвижване на тежкотоварни камиони над 12 тона по републиканската пътна мрежа на територията на региона. Тежкотоварните коли могат да минават по пътя II-15 Враца – Ферибот Оряхово и пътя II-13 Плевен – Бяла Слатина – Борован. Движението по двете пътни артерии би трябвало да се реализира наложително с вериги, припомнят от АПИ.

Днес 45 машини обработват трасетата, където е належащо. През миналото денонощие 803 снегопочистващи машини разчистваха пътищата от републиканската мрежа, показват още от пътната организация. Приоритет при снегопочистването са автомагистралите, най-натоварените посоки по първокласните и второкласните пътища и проходите, осигуряващи връзките сред Северна и Южна България. Превантивно настилките се обработват с химически субстанции, сол и пясък, с цел да се понижат предпоставките за заледявания и хлъзгавост при рухване на температурите.

Шофьорите да потеглят на път с подготвени за зимни условия коли, да карат с нараснало внимание и съобразена скорост, да не подхващат внезапни маневри, да съблюдават нужната отдалеченост, както и да не изпреварват снегорините, поучават от АПИ.

Актуалната пътна конюнктура може да се следи на интернет страницата на АПИ – www.api.bg. Информация може да се получи и на телефон 0700 130 20.

От Националния институт по метеорология и хидрология оповестиха, че на следващия ден ще е най-вече слънчево и съвсем безшумно. Преди обед тук-там в низините и котловините към момента ще е мъгливо или с ниска слоеста облачност, само че следобяд видимостта ще се усъвършенства. Максималните температури ще са сред 0° и 5°, в София - към 3°.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР