Републиканските избиратели в Айова се подготвят да участват в събранието,

...
Републиканските избиратели в Айова се подготвят да участват в събранието,
Коментари Харесай

Какво представлява събранието в Айова и защо е важно?

Републиканските гласоподаватели в Айова се приготвят да вземат участие в събранието, което ще тества въздействието на някогашния президент Доналд Тръмп върху партията, защото конкуренцията за президентските избори през 2024 година публично стартира. Но рекордно ниските температури евентуално ще повлияят на изборната интензивност.

Спечелването на щата няма да подсигурява партийната номинация, само че ще сътвори инерция, водеща до републиканския конгрес през юли, когато ще бъде разгласен партийният претендент.

Кукусите и първичните избори са двата метода, по които републиканците и ръководещите демократи избират своите претенденти. Повечето американски щати организират предварителни избори, до момента в който някои обичайни републикански щати като Айова организират събрания за избор на делегати. Делегатите, определени на събрания и предварителни избори, гласоподават в конгреса.

Тази неповторима спекулация с гласоподаване в Айова – щат, доминиран от републиканците – означи началото на първичните избори за президент от 1972 година нас...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР