Републиканската прокуратура в Анкара е започнала разследване на скандалния инцидент,

...
Републиканската прокуратура в Анкара е започнала разследване на скандалния инцидент,
Коментари Харесай

Турция иска наказания за представянето й като враг на НАТО по време на учения

Републиканската прокуратура в Анкара е почнала следствие на скандалния случай, при който създателят на актуалната турска страна Мустафа Кемал Ататюрк и настоящият президент Реджеп Тайип Ердоган са били показани като врагове на Алианса по време на ученията Trident Javelin 2017 в Норвегия. Турската страна ще желае да бъдат осъдени отговорните за скандалния случай.

Турция неотложно отзова своите военни от ученията на Алианса.

Генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг сервира извиненията си на Турция поради породената засегнатост, последва опрощение и от страна на Норвегия.

Въпреки това обаче турското министерство на външните работи разгласява остро изказване на интернет - страницата, в което случаят се квалифицира като неморална постъпка по отношение на турския президент Ердоган и по отношение на Ататюрк, създателят на Република Турция и пръв неин президент.

В изказването се показва още, че " Турските институции упорстват да бъде потърсена най-строга отговорност от причинителите и те да бъдат осъдени. Както и че ще наблюдават от близко дали и какви наказателни дейности ще бъдат подхванати против причинителите на този срамен акт ".

По време на натовските учения в Норвегия свалена от интернет фотография на Ататюрк е била сложена измежду изображенията на " враговете " на НАТО. А с подправен профил на Ердоган е било оповестено недействително негово отрицателно изказване срещу НАТО, съпроводено със фотография като зложелател на Алианса.

Анализатори, основно от консервативните медии, припомняйки предходни произшествия сред Турция и НАТО и най-много споровете във връзка със Сирия и кюрдите, разясняват, че " не е изключено следващата рецесия да се трансформира в мотив за дефинитивно отделяне на Турция от Алианса ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР