Републиканската партия все още принадлежи на Доналд Тръмп. След като

...
Републиканската партия все още принадлежи на Доналд Тръмп. След като
Коментари Харесай

Тръмп остава доминираща сила в Републиканската партия след оправдаването си

Републиканската партия към момента принадлежи на Доналд Тръмп.

След като той предизвика кървясъл взлом против Капитолия предишния месец, Републиканската партия обмисляше да се отърве от погазващия нормите някогашен президент. В последна сметка обаче единствено седем от 50-те републиканци в Сената гласоподаваха за осъждането на Тръмп по време на историческия втори развой за импийчмънт против него в събота.

За лоялистите на Тръмп неговото оправдаване носи самобитна реабилитация и нова връзка с лоялната база на някогашния президент. За съперниците на Тръмп в Републиканската партия това е още един обезпокоителен знак, че партията продължава да залита в рискова посока със едва предпочитание да притегли още веднъж умерените, дамите и приключилите лицей гласоподаватели, които Тръмп отчужди.

В последна сметка решението по процеса за импийчмънт носи доста намаляване на разцеплението в Републиканската партия, което партийните водачи, донорите и гласоподавателите ще би трябвало да употребяват в опитите да си върнат контрола над Конгреса следващата година и за да си върнат Белия дом през 2024 година

Това напрежение пролича незабавно след вота в Сената. След като поддържа оправдаването на Тръмп водачът на републиканското малцинство в Сената Мич Макконъл, сенатор от щата Кентъки, произнесе тирада, повтаряща някои от същите тези, които използваха уредниците на импийчмънта от Демократическата партия в желанието си Тръмп да бъде наказан.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР