Републиканската партия спечели Камарата на представителите, но все още не

...
Републиканската партия спечели Камарата на представителите, но все още не
Коментари Харесай

Оспорвана битка за Сената на САЩ, Републиканците печелят Камарата на представителите

Републиканската партия завоюва Камарата на представителите, само че към момента не е ясно кой ще държи контрола над Сената. Това демонстрират моментните резултати от междинните избори в Съединени американски щати в сряда заран.

И двете конкуриращи се партии означиха победи в едни от най-оспорваните междинни избори, които се концентрираха главно върху разочарованието на гласоподавателите от високата инфлация и неочакваното ограничение на правото на аборт.

Демократите резервираха основно място в Сената в Ню Хемпшир, където досегашният губернатор Маги Хасан победи републиканеца Дон Болдук, пенсиониран военачалник от армията, който в началото пропагандираше лъжите на някогашния президент Доналд Тръмп, а след това се опита да се отдръпне от някои от по-крайните си позиции.

Републиканците резервираха местата си в Сената в Охайо и Северна Каролина. Все още не са оповестени резултатите в някои от основните щати като Джорджия, Пенсилвания, Аризона и Невада.

Борбата за Камартаа на представителите също е оспорвана. Първите резултати демонстрират триумф за републиканците за място в 435-членната долната камара на Конгреса на Съединени американски щати. До момента те имат обезпечени 171 места против 139 за демократите. За болшинство са нужни 218 места и прогнозите са, че най-вероятно така наречен Стара партия ще ги завоюва.

We`re into the depths of election night. These graphics show how the results for are shaping up so far.

Live results map
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР