Републиканската партия е спечелила 218 места, с които ще си

...
Републиканската партия е спечелила 218 места, с които ще си
Коментари Харесай

Републиканците си върнаха Конгреса

Републиканската партия е спечелила 218 места, с които ще си обезпечи болшинство в долната камара на Конгреса на Съединените щати.

Това предадоха Би Би Си и Ройтерс, като се позоваха на прогнози на Си Би Ес и компанията за разбори „ Едисън Рисърч “ за резултатите от междинните избори, които се организираха предходната седмица. Демократите ще имат контрола над горната камара – Сенат.

Мнозинството на републиканците в Камарата на представителите е доста малко, само че ще бъде задоволително, с цел да затрудни законодателните начинания на президента Джо Байдън през оставащите две години от мандата му, разяснява Би Би Си.

Байдън поздрави републиканците и съобщи, че е подготвен да работи с всеки, без значение дали е от Републиканската или Демократическата партия, с цел да има резултати за американците.

Междувременно стана ясно, че президентът на Световния еврейски конгрес и милиардер Роналд Лаудер, който е огромен спонсор на Републиканската партия, няма да поддържа финансово кандидатурата на някогашния президент на Съединените щати Доналд Тръмп на президентските избори през 2024 година, съобщи негов представител пред телевизия CNBC.

През 2019 година Лаудер, правоприемник на трона на козметичния колос Estee Lauder Companies Inc., даде почти 100 000 $ на Републиканския народен комитет, когато той помагаше на Тръмп да бъде избран отново, съгласно безпартийната организация за наблюдаване на финансирането на акцията OpenSecrets.

Говорителят на Лаудър не уточни кого милиардерът възнамерява да поддържа за изборите през 2024 година, макар че има спекулации, че той може да избере губернатора на Флорида Рон Десантис.

Лаудер е третият важен донор на Републиканската партия, който избра да спре помощта си за кандидатурата на Тръмп за 2024 година, откакто Стивън Шварцман, основен изпълнителен шеф на капиталовия колос Blackstone Inc., както и Кенет Грифин, различен изтъкнат покровител на Републиканската партия, взеха решение да се откажат да поддържат някогашния президент на Съединени американски щати за акцията през 2024 година

Източник: БНР
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР