Републиканската партия е на път да спечели мнозинство в Камарата

...
Републиканската партия е на път да спечели мнозинство в Камарата
Коментари Харесай

Републиканците - на косъм от победа в Камарата на представителите

Републиканската партия е на път да завоюва болшинство в Камарата на представителите. На карта на междинните избори са сложени всичките 435 места в долната камара. Към 09:00 часа сутринта българско време " Ню Йорк Таймс " разгласи, че на този стадий републиканците са спечелили 190 места в Камарата на представителите, а демократите - 164 позиции - надалеч от нужното болшинство от 218.

Според анализаторите на американския вестник, които в действително време наблюдават преброяванията в обособените щати, най-вероятно републиканците ще си обезпечат 225 или 226 места.

Много по-оспорвана е конкуренцията в Сената за 35 от 100-те сенаторски места. Демократите съвсем несъмнено ще съумеят да запазят статуквото - паритет от 50 на 50 сенатори. Това на процедура е болшинство за лявата партия, защото при тъждество на избор, решителен се оказва гласът на вицепрезидента - в тази ситуация, демократката Камала Харис.

Демократите към този момент реализираха значима победа - техният претендент Джон Фетърман се пребори за сенаторската позиция от Пенсилвания над известния шоумен Мехмед Оз. Това дава късмет на партията на Байдън да мечтае за същинско болшинство от 51 сенатори. Все още обаче би трябвало да се изчакат резултатите от изборите в спортните щати Невада, Аризона и Джорджия.

Очаквайте детайлности.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР