Представителят на Републиканската партия Дан Бишоп се кандидатира за главен прокурор на Северна Каролина вместо преизбиране в Конгреса

...
Републиканецът Дан Бишъп от Северна Каролина няма да се кандидатира
Коментари Харесай

Републиканецът Дан Бишъп от Северна Каролина няма да се кандидатира за преизбиране в Конгреса през 2024 г., вместо това ще избере да се кандидатира за главен прокурор, обяви той в местно радио шоу в четвъртък сутринта.

„За да разпространят новините, че всъщност ще бъда кандидат, да се прибера у дома в Северна Каролина и да потърся мястото на главен прокурор, и да направя това по радио WBT, не мога да се сетя за по-добро място “, каза Бишъп, който беше избран в Конгреса на специални избори през 2019 г.

Решението му да не търси преизбиране в 8-ми район ще създаде свободно място в район, който бившият президент Доналд Тръмп би носил с 34 пункта през 2020 г., но картата на Северна Каролина се очаква да бъде преначертана тази година.

Бишъп, член на консервативната фракция на свободата на Камарата, се позова на юридическото си минало и подкрепата си за правоприлагането, когато обясни интереса си да се кандидатира за главен прокурор.

„Практикувах право почти 30 години. Бях сериозен адвокат, все още съм. И това ми липсва като част от живота ми и мисля, че е време да засиля подкрепата за прокурорите и служителите на реда на първа линия“, каза Бишъп.

„Мисля, че има възможност да използваме влиянието на тази служба, за да възстановим закона и реда в нашите градове като Ашвил, по-специално, Шарлот и някои други“, добави Бишъп.

Чарлз Инграм и Тим Дън са обявени за демократи и се кандидатират за главен прокурор на Северна Каролина – длъжност, която исторически е била заемана от избрани демократи. Бишъп се присъединява към Том Мъри в надпреварата за поста от страната на републиканците.

„С толкова много залог през 2024 г. и самата демокрация на картата, жителите на Северна Каролина не могат да си позволят Дан Бишоп да служи като главен служител на правоохранителните органи на нашия щат“, каза председателят на Демократическата партия на Северна Каролина Андерсън Клейтън в изявление.

КОРЕКЦИЯ: Тази история е актуализирана, за да отразява текущия конгресен окръг на Бишоп и маржа на Тръмп там през 2020 г.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР