Република Южна Африка замрази плановете си да започне да имунизира

...
Република Южна Африка замрази плановете си да започне да имунизира
Коментари Харесай

Южна Африка замрази 1 млн. дози от ваксината на АстраЗенека

Република Южна Африка замрази проектите си да стартира да ваксинира против КОВИД-19 медицинските служащи на първа линия с имунизацията на АстраЗенека (AstraZeneca). Това стана, откакто стана ясно, че съгласно клинично проучване имунизацията, създадена от британско-шведската компания взаимно с Оксфордския университет, не е ефикасна при попречване на лека до умерена форма на болестта, когато то е предизвиквано от най-разпространения в страната вид на ковид, съобщи Асошиейтед прес.

РЮА получи 1 милион дози от имунизацията на " АстраЗенека " и се очакваше да стартира да ги слага на медицински служащи в средата на месеца.

Министърът на опазването на здравето Звели Мхизе обаче съобщи нощес, че съгласно предварителните данни от проучването препаратът обезпечава единствено " минимална отбрана против лека-умерена " форма на КОВИД-19, причинявана от така наречен южноафрикански вид на ковид. В резултат южноафриканските управляващи са решили да спрат краткотрайно потреблението на имунизацията, която е изглеждала ефикасна против първичния вид на ковид, изясни Мхизе. Той добави, че учени ще проучат дали препаратът на Астра Зенека предотвратява сполучливо тежка форма на КОВИД-19 или гибел след заразяване с южноафриканския вид на ковид.

Изследването, което към момента не е минало през критика, е обхванало 2000 души, множеството от които млади и здрави. Най-разпространеният в РЮА вид на ковид наподобява по-заразен и провокира нова смъртоносна вълна на КОВИД-19 в страната. Над 90 % от случаите на болестта в Южна Африка са провокирани от него.

Вчера от екипа, създал имунизацията на " АстраЗенека " и Оксфордския университет, показаха очакване до есента да са подготвени с модифицирана ваксина, ефикасна против южноафриканския вид.

РЮА е най-тежко засегнатата от пандемията страна в Африка. Страната е на 15-о място в света по брой регистрирани инфектирани - близо 1,5 милиона. Над 46 хиляди души са умряли.

С проби от врата на врата в съответните региони здравните управляващи в Англия се пробват да пресекат разпространяването на южноафриканския вид, преди той да се е популяризирал всеобщо и да подкопае английската имунизационна акция. До момента в Обединеното кралство са открити над 100 инфектирани с този вид на ковид.

Англия оглавява черната статистика в Европа, с над 112 хиляди доказани смъртни случая, свързани с КОВИД-19. Тя обаче е по-напред от Европейския съюз с имунизационната акция, като 11,5 милиона британци към този момент са получили първа доза ваксина, отбелязва Асошиейтед прес.

 Ваксинационен паспорт - това ли е, което ще ни върне в естествения живот Виж още

Потвърждение от компанията

Ваксината против КОВИД-19, създадена от " АстраЗенека " и Оксфордския университет наподобява не дава отбрана против леки и приблизително тежки случаи на открития в Южна Африка нов вариант на ковид, съобщи Ройтерс, като цитира проучване, което ще бъде оповестено през днешния ден във в. " Файненшъл таймс ".

" Смятаме, че нашата ваксина може да отбрани против тежките форми на заболяването, защото обезвреждащата активност на антителата е еквивалентна на тази на други ваксини против Ковид-19, които са посочили интензивност против по-тежките форми на заболяването, изключително когато интервалът на слагане е усъвършенстван на 8 до 12 седмици ", съобщи представител на " АстраЗенека ".

В проучването са взели участие 2026 души, от които половината са съставлявали контролната група, получила плацебо, оповестява в. " Файненшъл таймс ".

Коронавирусът към този момент е мутирал в хиляди разновидности, само че единствено дребна част от тях има възможност да се окажат значими или да трансформират вируса по важен метод, съгласно вестника на Британската здравна асоциация.

" Оксфордският университет и " АстраЗенека " започнаха да приспособяват имунизацията си против този вид и ще преминат бързо през клиничните тествания, с цел да може тя да е подготвена за доставка през есента, в случай че това е належащо ", добави представител на Астра Зенека.

В петък Оксфордския университет заяви, че имунизацията е също толкоз ефикасна против новия английски вариант, колкото и против публикуваните преди този момент разновидности на ковид.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР