Република Южна Африка стана последният полуфиналист в настоящото издание на

...
Република Южна Африка стана последният полуфиналист в настоящото издание на
Коментари Харесай

ЮАР надви Кабо Верде с дузпи и оформи полуфиналното каре в турнира за Купата на африканските нации

Република Южна Африка стана последният полуфиналист в актуалното издание на шампионата за Купата на африканските народи, откакто отстрани по трагичен метод състава на Кабо Верде след осъществяване на дузпи.

Мачът се изигра в столицата на Кот д`Ивоар Ямускуро, а откакто в постоянното време и продълженията двата тима не си означиха гол, рулетката на дузпите трябваше да дефинира кой ще продължи напред в конкуренцията.

При изстрелите от бялата точка футболистите и на двата отбора демонстрираха много раздразнителност, а в последна сметка в воин за южноафриканците се трансформира техния пазач Ронуен Уилямс, който отрази цели четири удара от 11-те метра.



В същото време единствени от неговите съотборници Тебохо Мокоена и Мотоби Мвала бяха точни при своите осъществявания, само че в последна сметка това се оказа изцяло задоволително за " Бафана Бафана " за първото им класиране за полуфиналите в Купата на африканските народи след пауза от повече от четвърт век.

В спор за място на финала селекцията на ЮАР ще спори с тази на Нигерия, а другият кандидат за трофея ще бъде излъчен в конфликта сред Кот д`Ивоар и ДР Конго.

За Кабо Верде пък конкуренцията завършва на четвъртфиналите, като за " белите акули " това е втори случай в историята им, в който те доближават до тази фаза. Любопитно е да се означи, че в снощния дуел против Южна Африка на терена за отбора бяха някогашните играчи на Левски и Черно море Гари Родригес и Патрик Андраде, като последният беше един от футболистите, които пропуснаха при дузпите.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР