Република Южна Африка не е одобрявала никакви доставки на оръжия

...
Република Южна Африка не е одобрявала никакви доставки на оръжия
Коментари Харесай

ЮАР отрече да е пращала оръжие на Русия, но започна проверка

Република Южна Африка не е одобрявала никакви доставки на оръжия за Русия, съобщи през днешния ден Мондли Гунгубеле, министърът на връзките и цифровите технологии, който ръководи Националния комитет за надзор на стандартните оръжия в страната, заяви Българска телеграфна агенция.

Вчера посланикът на Съединени американски щати в РЮА съобщи, че е сигурен, че предходната година съветски транспортен съд е взел оръжия от страната, което би могло да се прегледа като нарушаване на оповестения от Претория неутралитет по отношение на войната в Украйна.

Твърдението на дипломата докара до всеобща ликвидация на националната валута ранд и на южноафрикански държавни облигации, защото търговците се притесняват, че Република Южна Африка може да стане обект на западни наказания, отбелязва Ройтерс.

Кабинетът на президента Сирил Рамапоса съобщи, че държавното управление ще стартира следствие, което ще бъде поверено на пенсиониран арбитър.

Мондли Гунгубеле сподели пред локално радио, че в случай че на кораб, пътуващ от РЮА за Русия, са били натоварени оръжия, това би било нелегално и неуместно.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР