Република Северна Македония затвори ГКПП Гюешево на границата си с

...
Република Северна Македония затвори ГКПП Гюешево на границата си с
Коментари Харесай

ГКПП Гюешево затворен заради лошото време

Република Северна Македония затвори Граничен контролно-пропусквателен пункт " Гюешево " на границата си с България поради влошената метеорологична конюнктура и снегопочистване.​

В тази връзка краткотрайно се лимитира придвижването за тежкотоварни коли по I-6 Кюстендил - ГККП " Гюешево ", осведомят от Агенция " Пътна инфраструктура.

Сняг вали в областите: Благоевград, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Кюстендил, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, София, Стара Загора и Търговище.

Пътните настилки са най-вече мокри, а по високите и усойни места, където може да има замръзване, са обработени за придвижване при зимни условия.

По отношение на пътната конюнктура в страната през съботния ден движението през прохода " Петрохан " бе мощно затруднено. В следобедните часове имаше и множество закъсали коли.

Пътната настилка е заледена, а водачите следва да се движат с мудна скорост и нараснало внимание.

През деня имаше и доста закъсали тежкотоварни коли, като към 19 ч. временно е лимитирано движението на коли над 12 тона в областите Плевен, Враца, Монтана и Видин поради мощен снеговалеж и снегонавявания. Шофьорите на леки коли да се движат с нараснало внимание и съобразена скорост в Северозападна България, приканват от АПИ.

​Ограничен е тежкотоварният трафик и в посока Благоевград на Автомагистрала " Струма " заради снеговалеж и разчистване. Необходимо е водачите да изчакват на място. Трафикът се контролира от " Пътна полиция ".

Червен код за рисково време с предизвестия за мощен снеговалеж и плевел вятър е разгласен и за на следващия ден 26 ноември. Червеният метеорологичен код е в действие за областите Добрич, Разград, Шумен и Силистра.

Шофьорите, на които в идващите дни им следва пътешестване, да потеглят с коли готови за зимни условия. ​

Агенция " Пътна инфраструктура " моли водачите да карат с нараснало внимание и съобразена скорост, като съблюдават нужната отдалеченост, да не подхващат внезапни маневри. Блокирането на придвижването от транспортни средства, които не са готови за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали водачи и работата на снегопочистващата техника.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР