Република Северна Македония (РСМ) унищожи още 20 000 ваксини Пфайзер,

...
Република Северна Македония (РСМ) унищожи още 20 000 ваксини Пфайзер,
Коментари Харесай

Северна Македония унищожи 20 000 ваксини, дарени от България

Република Северна Македония (РСМ) унищожи още 20 000 ваксини " Пфайзер ", дарени от българското държавно управление, защото срокът им на валидност е изминал, съобщи Clubz.bg.

На 2 октомври страната изхвърли като медицински боклук 13 800 ваксини от България заради изтичащ период и тогава здравните управляващи оповестиха, че останалите 38 400 дози от България са били употребявани. Оказва се, че не е по този начин. " Унищожихме 20 000 ваксини от българското подаяние и процедурата ни струваше единствено 200 денара (6,35 лева.). Това не е нещо извънредно, всяка седмица унищожаваме лекарства с изминал период на валидност ", съобщи здравният министър на РСМ Венко Филипче.

Той успокои обществеността, че през днешния ден ще дойде подаяние с ваксини от Полша. Филипче не разяснява изказванията си отпреди месец и половина, когато даде обещание да направи всичко допустимо имунизациите да бъдат сложени на жителите в точния момент и да няма наново изхвърляне на дози. Същевременно не престават скечовете по македонските малките екрани, че българските ваксини може да съдържат чип и македонските жители, които се имунизират, може да се разсънят с българско съзнание.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР