„Република Северна Македония не желае да влиза в ЕС. А

...
„Република Северна Македония не желае да влиза в ЕС. А
Коментари Харесай

Историк: РС Македония не желае да бъде в ЕС, а и Сърбия няма да позволи

„ Република Северна Македония не желае да влиза в Европейски Съюз. А даже да желае, Сърбия няма да я пусне. Те просто употребяват нашето несъгласие като оправдание. Защото РСМ не е независима страна, а тоталитарен филиал на някогашна Югославия”.

Това съобщи в ефира на „ Денят на живо” по NOVA NEWS проф. Кирил Топалов. Той е някогашен дипломат на страната ни в Атина и Ватикана, някогашен шеф на Народната библиотека и член на смесената историческа комисия със Скопие.

Според професора македонците са сигурни, че Европа ще принуди България да ги пусне. Ето за какво те нямали никакво предпочитание да създадат крачка към нас. „ Колкото повече ние сме подготвени да създадем някакъв жест, толкоз повече те втвърдяват своята позиция”, безапелационен бе проф. Топалов.

Според него Русия ще бъде печеливша, без значение от това дали РСМ ще бъде призната в Европейски Съюз, или не.

„ Ако не влезе, това ще значи, че сред България и Европа стои една плътна стена, която работи за Русия. Ако пък влезе, Русия ще има най-могъщия си троянски кон в Европейски Съюз, тъй като РСМ не е независима страна.

Тя се ръководи от Сърбия. Много пъти съм казвал, че когато се приказва със Скопие, в действителност се приказва с Белград”, безапелационен бе историкът.

Той акцентира, че в договарянията със Скопие няма никакъв прогрес, и то не по наша виновност. „ Ако бях политик, щях да кажа, че се държат нагло”, заключи професорът.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР