“Република Северна Македония има изключително успешен модел на мултиетническа държава.

...
“Република Северна Македония има изключително успешен модел на мултиетническа държава.
Коментари Харесай

Османи: Правата на българите в С.Македония не могат да бъдат застрашавани от никого


“Република Северна Македония има извънредно сполучлив модел на мултиетническа страна. В допълнение към груповите права на по-големите общности съществуват и функционални механизми за отбрана на по-малките етнически общности. В този смисъл никой не би трябвало да заплашва права та на българската общественост в страната ни и техните специфики. Гражданските организации би трябвало да бъдат насърчавани да си сътрудничат с управляващите и да вземат участие във всички механизми за практикуване на техните групови права “.

Това сподели македонският министър на външните работи Буяр Османи във връзка реакциите за права та на българи те в Северна Македония , съобщи БГНЕС. Тези реакции първо бяха изнесени от цивилен сдружения, а по-късно бяха посочени като проблеми и от представители на Република България, сподели още Османи.

Според него “представителите на тези асоциации би трябвало неотложно да се свържат с преброителите и да изискат подобаваща рубрика в границите на идното преброянане на популацията, която да дефинира броя, демографското и георграфското разпрледеление на тази съответна общественост. Това ще способства за образуването на бъдещите политики на държавното управление и на локалните управнически органи и страната като цяло “.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР