Република Северна Македония има доказани приятели в държавите-членки на ЕС,

...
Република Северна Македония има доказани приятели в държавите-членки на ЕС,
Коментари Харесай

Ковачевски, Рама и Вучич са взели решение да отидат в Брюксел

" Република Северна Македония има потвърдени другари в държавите-членки на Европейски Съюз, това са тези страни, които гледат към бъдещето, а не към предишното и от които ние (Република Северна Македония), Албания, само че и районът получаваме цялостна поддръжка за осъществяването на стратегическата цел - участие в Европейски Съюз ", написа във Facebook профила си министър председателят на Република Северна Македония Димитър Ковачевски, уточнявайки, че тримата с президента на Сърбия Александър Вучич и премиера на Албания Еди Рама са решили да потвърдят позицията си, че Република Северна Македония, Албания и Сърбия имат европейско бъдеще. 
Всичко по тематиката: Отношенията България - районен съд Македония 509
„ Решихме, че би трябвало пред другарските страни, които са ангажирани с напредъка на района в икономическо и политическо обмисляне и които се застъпват за бързите и решителни процеси на европейската интеграция, да повторим уговорките си към европейския път на  Западните Балкани. Ако не бъде обезпечен прогрес в процеса на европейска интеграция, това ще бъде сериозен проблем и ще се отрази върху доверието на Балканите към Европейски Съюз. Ще заявим мнението си по тази тематика дружно, на срещата на върха на Европейски Съюз за Западните Балкани, в необятен конгрес, в центъра на европейската дипломация “, написа Ковачевски.

В последните дни тримата водачи на самодейността " Отворени Балкани " координирано обмисляха дали да участват в Брюксел в дните на срещата на върха ЕС-Западни Балкани. Вчера президентът на Република Северна Македония Стево Пендаровски съобщи, че самият той е посъветвал Ковачевски да не върви в Брюксел, само че посочи, че за него не е задоволително координацията за това да се прави на равнище „ Отворени Балкани “, „ самодейност, която има стопански, а не политически цели “. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР