Република Корея ще бъде принудена да наложи санкции заедно със

...
Република Корея ще бъде принудена да наложи санкции заедно със
Коментари Харесай

Южна Корея заплаши Русия със санкции, ако прехвърли военни технологии на КНДР

Република Корея ще бъде принудена да наложи наказания дружно със западните страни против Русия и КНДР, в случай че съветски военни технологии бъдат трансферирани на Пхенян в подмяна на муниции. Това съобщи министърът на обединяването на Република Корея Ким Йонг Хо в изявление за организация Yonhap и Yonhap News TV.

Южнокорейското външно министерство заяви, че следи съдействието сред Руската федерация и КНДР във военната сфера.

“Ако Русия предложи военни технологии на Северна Корея, това ще съставлява сериозна опасност за сигурността на Република Корея. В този случай ние ще бъдем принудени да се присъединим към Съединени американски щати и други страни в използването на мощни наказания против Русия и Северна Корея “, сподели Йонг Хо.

Министърът уточни, че няма промени в политиката на Сеул във връзка с обстановката в Украйна – Република Корея отхвърля да доставя оръжие на Киев. Освен това, както отбелязва Yonhap по отношение на Йонг Хо, страната не обмисля „ едностранни наказания против Русия “.

Както показва организацията, Сеул счита изказванията на Съединени американски щати за търговия с оръжия сред Руската федерация и КНДР за достоверни. „ Правителството счита, че оръжия текат от Северна Корея към Русия, макар че не можем да публикуваме детайлности “, сподели министърът. Преди това южнокорейските медии и управляващи направиха изказвания, че Пхенян може да се опита да получи военна технология от Москва в подмяна на муниции, които се допуска, че са били доставени на Русия.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР