Република Корея победи с 2:1 Португалия и си осигури място

...
Република Корея победи с 2:1 Португалия и си осигури място
Коментари Харесай

Корея би Португалия и изхвърли Уругвай

Република Корея победи с 2:1 Португалия и си обезпечи място на за сметка на Уругвай. Корейците и южноамериканците приключиха с еднакъв брой точки след триумфа на Уругвай над Гана с 2:0. Това значи, че ще двата отбора имат равна голова разлика – 0. Азиатците обаче имат повече вкарани голове и поради това не престават напред.

Корея излъга иберийците с 2:1 с гол в добавеното време. Рикардо Орта откри за Португалия още в петата минута.. Йон-Гуао Ким изравни в 21-ата минута. В 91-ата Сон изведе Хий-Чан Хуан и той вкара победното попадение.

Мачът свъри преди другия и играчите на Република Корея се събраха в кръг на терена да дочакат ориста си. А след това стартира купонът.

Двубоят сред Гана и Уругвай беше късмет за африканците да си отмъстят за загубата на четвъртфинал преди 12 години. Тогава Луис Суарес мазета топката от голлинията с ръце, а Гана пропусна дузпата в продълженията. После Уругвай продължи напред след дузпи.

Сега черните звезди получиха късмет да открият от дузпа. Андре Аю обаче изпусна наказателният удар. Така Гана стана първият тим в историята, пропуснал две следващи дузпи на финали против един противник. После Де Араскаета вкара два бързи гола за 0:2 – в 26-ата и в 32-ата минути. Южноамериканците натискаха цяло второ полувреме, само че не съумяха да стигнат до трети гол.

 
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР