Република Китай дари 1 милион щатски долара като част от

...
Република Китай дари 1 милион щатски долара като част от
Коментари Харесай

Тайван подпомага Глобалната коалиция в борбата срещу ИДИЛ

Република Китай подари 1 милион щатски $ като част от уговорката си да подкрепи ръководената от Съединени американски щати Глобална коалиция против Ислямска страна, които ще са в помощ за разминиране на териториите в Сирия и Ирак, от които бе пропъден ИДИЛ.

Церемонията по връчване на дарението, на която участваха представителят на Тайван в Съединени американски щати Стенли Као, изпълнителният шеф на Америсканския институт в Тайван Джон Норис, спрециалният президентски делегат на Съединени американски щати Тери Улф и настоящият заместник-помощник секретар на Държавния департамент в Съединени американски щати Лаура Стоун, се организира в Института за мир (USIP) във Вашингтон.

„ Като член на интернационалната общественост, Тайван дава своя принос към интернационалните хуманитерни старания и начинания “, съобщи Као.

Според Улф, дарението ще помогне за разминирането на раздраните от военни дейности страни.

Коалицията бе основана през 2014 година под управлението на администрацията на тогавашния президент на Съединени американски щати Барак Обама и има 68 члена.

Освен Тайван, други сътрудници от Азиатско-тихоокеанския район са Афганистан, Австралия, Япония, Малайзия, Нова Зеландия, Сингапур и Южна Корея.

Участието на Република Китай се състои от филантропична помощ, в това число подаяние на краткотрайни жилища за настаняване на бежанци, прогонени от домовете им от Ислямска страна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР