Република Кипър не участва в никаква операция от военен характер,

...
Република Кипър не участва в никаква операция от военен характер,
Коментари Харесай

Кипър не участва в никаква операция от военен характер

Република Кипър не взе участие в никаква интервенция от боен темперамент, съобщи външното министерство на страната във връзка излитането на самолети от английската военновъздушна база " Акротири " на острова за бомбените офанзиви против йеменските хути.

Правителството е в непрекъснат контакт с Обединеното кралство по отношение на потреблението на базите му, като най-голям приоритет са връзките на Кипър с страните в района, акцентира представителят на Външно министерство Теодорос Гоцис.

Съгласно контракта за самостоятелност на Република Кипър и учредителните документи Обединеното кралство резервира като своя суверенна територия две военно-въздушни бази на острова – " Акротири " и " Декелия ".

Никозия следи тревожното развиване в Червено море и утежняването на обстановката в района с " огромно безпокойствие ", се споделя в изказването на Външно министерство.

Кипърското държавно управление акцентира " нуждата от неотложно преустановяване на всички дейности, които заплашват свободното и безвредно мореплаване, както и сигурността в по-широкия район ", съобщи представителят Теодорос Гоцис, съобщи БНР.

Той също по този начин изрази и позицията на Кипър за нуждата от използване на интернационалното право и резолюциите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации за района, както и от демонстриране на оптималната въздържаност, с цел да се избегне по-нататъшна ескалация в Червено море.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР