Република Кипър е започнала правни действия срещу три компании, свързани

...
Република Кипър е започнала правни действия срещу три компании, свързани
Коментари Харесай

Кипър започва дела срещу 3 компании заради турските сондажи в спорни територии

Република Кипър е почнала правни дейности против три компании, свързани със сондажите за природен газ, които Турция прави западно от острова, заяви Ройтерс, като се базира на почитан представител на кипърското външно министерство.
Източникът не е поискал да назове фирмите, само че е прецизирал, че те не са турски, показва Българска телеграфна агенция.
Турският сондажен транспортен съд " Фатих " е закотвен и се допуска, че прави сондажи западно от Кипър от предишния месец, а различен транспортен съд, " Явуз ", се чака да бъде изпратен скоро източно от острова. Кипър към този момент издаде интернационалните заповеди за арест против екипажа на " Фатих ".
На 18 юни съветът " Общи въпроси " на Европейския съюз изиска от Европейската комисия и Европейската работа за външна активност да внесат без закъснение разновидности за подобаващи ограничения във връзка с Турция поради противозаконните сондажи в кипърската изключителна зона.
Турция пък твърди, че изследванията, които организира за залежи на природен газ, са или в нейния контитентален шелф, или в блокове, в които турската държавна петролна компания е получила концесия от държавното управление на приетата единствено от Анкара Севернокипърска турска република. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР