Република Илинденска Македония е име с времево определение, което се

...
Република Илинденска Македония е име с времево определение, което се
Коментари Харесай

Скопие: Ясно предложение, без претенции към никого, да приключим спора


Република Илинденска Македония е име с времево определение, което се базира на съответни дати от предишното и е действителна опция за компромис, който дава отговор на ползите на двете страни. Очакваме предлагането да бъде разбрано и ще обезпечи по-широка поддръжка в Атина. Това се споделя в декларация на македонското държавно управление.

"С това име ние правим цялостно разграничение с района на Македония в Гърция. Разграничение във всеки един аспект. Илинденското въстание е взаимна битка на многоетническия ни народ за обществени права и свободи. И няма никакви териториални искания, към която и да е прилежаща страна, в това число Гърция. Това е същата битка и през 1903 година, и през 1944 г.", се показва в държавното изказване.

В него се прибавя, че Република Македония и жителите й нямат никакви териториални искания и удостоверяват ненарушимостта на границите и почитание към наследството на Гърция и нейния народ.

"Правителството на Република Македония ще продължи договарянията с държавното управление на Република Гърция, до момента в който не бъде реализирано дефинитивно решение на 25-годишния спор. Никога не сме били по-близо до решение и другарството сред двете страни и двата народа в никакъв случай не е било по-голямо. Ще поставим всички старания, с цел да извлечем оптималната изгода от този позитивен исторически миг за двете страни", декларира македонското държавно управление.

Очаквайте детайлности. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР