Репресиите в Саудитска Арабия продължават, като все повече хора са

...
Репресиите в Саудитска Арабия продължават, като все повече хора са
Коментари Харесай

Властите в Рияд замразяват още банкови сметки на богаташи

Репресиите в Саудитска Арабия не престават, като от ден на ден хора са разпитвани, а управляващите замразяват още банкови сметки на богаташи в границите на следствието за корупция, оповестява Bloomberg.

Почти 7 седмици след началото на чистката, управляващите арестуват нови обвинени и освобождават част от тези, които до момента бяха арестувани. Централната банка на кралството е разпоредила на банките да замразят сметките на още хора, които не са задържани, както и на такива, свързани с тях. Разпитани са няколкостотин души, а към 160 са арестувани.

Властите се надяват да реализират съглашения със обвинените, които включват членове на кралското семейство, някогашни министри и знатни богаташи като милиардера принц Ал-Уалид бин Талал и други, в границите на няколко седмици.

Банковите сметки на 376 души, всички от които са или арестувани, или хора, свързани с тях, са били замразени като " защитна мярка ". Някои от арестуваните стартират да си заплащат, с цел да уредят делата, които могат да бъдат заведени против тях, оповестиха от прокуратурата.

С сходни покупко-продажби задържаните членове на саудитския хайлайф на процедура изплащат свободата си, прехвърляйки част от положението си на страната. Благодарение на тези ограничения кралството се надява да събере 100 милиарда $.

Принц Митеб бин Абдула, един от най-възрастните членове на кралското семейство, арестувани по време на репресиите, бе освободен в края на ноември. Той като реализира договорка, като се счита, че е платил над 1 милиарда $ за свободата си.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР