Репортерът Петър Нанев от БТВ може да окачи на колана

...
Репортерът Петър Нанев от БТВ може да окачи на колана
Коментари Харесай

Люба Кулезич: Защо никой не се осмели да разследва Петър Москов?

Репортерът Петър Нанев от БТВ може да окачи на колана си скалпа на втори министър на опазването на здравето. Първият, който падна жертва на следствие със подозрителен мирис на поръчка, беше ген. Стоян Тонев, някогашният шеф на ВМА. Въпросният Нанев го нападна за неизгодни контракти, когато генералът към този момент бе станал народен представител от ГЕРБ, т.е. много време откакто го махнаха от поста във ВМА. Понеже беше закъсняла, офанзивата изглеждаше преднамерена.
Сърцето на генерала се пръсна през май тази година. Не устоя проточилото се две години прокурорско следствие, което по този начин и не стигна до съда.

Но задачата беше реализирана. Публично оскърбление и омаскаряване на един евентуално не непогрешим управител на най-голямата болница в България. Но за годините, в които я управляваше, ген. Тонев я трансформира в най-престижното лечебно заведение в страната. Попитайте доста от някогашните му подчинени дали още не тъгуват за него.

Днес по зла подигравка на ориста след сходно скалъпено следствие на същия този угодлив кореспондент Нанев, който към този момент се снабди с прякора Онанев, министърът на опазването на здравето военачалник проф. Николай Петров бе заставен да подаде оставка. Този път мотивът се оказа одитен отчет за сключвани контракти за публични поръчки с подписа на професора в качеството му на правоприемник на ген. Тонев като шеф на ВМА.

Проф. Петров бил дал публичната поръчка на стойност 1,6 милиона лв. на консорциум, в който взе участие приятелят на щерка му. Двамата имат дете без да са женени. Визира се интервал отпреди три години. Докладът беше оповестен неотдавна в един одиозен уебсайт и увисвам в него повече от месец. Междувременно Военно-окръжна прокуратура отхвърли да стартира следствие с аргумента, че в тази ситуация липсва престъпление. Самият проф. Петров разяснява при започване на октомври, че офанзивата идва от среди, наранени от орязаните от него с 20 милиона разноски на ВМА. Проблемът е, че внимателно премълча кои са те, очевидно в опит да не разбутва кошера с осите.

И не щеш ли откакто сюжетът изглеждаше привършен, БТВ се разписа със своя офанзива против министъра. На същата тематика и като че ли без право на обжалване, тъй като проф. Петров мигновено подаде оставка, а министър председателят Борисов мигновено му я одобри. Цялата тази скорострелност ускорява съмнението, че военачалник Петров е бил приготвен макар блестящата му известност на доктор и на инат на високите оценки за него като началник.

Вицепремиерът Валери Симеонов ядосано реагира на тази благовъзпитана форма на разпра с един от най-уважаваните министри на Борисов 3. Генeрал Петров бил засегнал ползите на фармацевтичната мафия. Разследването на БТВ против него било медийно интензивно мероприятие. Но и той отхвърли да назове мафиотите, както и поръчителите на телевизионния побой против министъра.

С което чувството, че мафиотската матрица във властта е непобедима, става все по-силно. Както и че почтените хора няма какво да вършат като министри, веднага като при първия опит да наложат правила, изключително в разсипани браншове като опазването на здравето, отиват на дръвника.

Сега към този момент няма за какво да се чудим за какво против предшественика на министър Петров Петър Москов, по-известен в последно време като Пепи Готиното, след всички кавги, които забърка с рискови ваксини и фашизоидни пръстови отпеатъци, нито БТВ, нито Нова се осмелиха да произведат нещо сходно на следствие. Особено на такова, което най-малко малко да дава отговор на етичните правила в публицистиката.

Уви, телевизионната екзекуция на проф. Петров потвърждава, че поръчковата отрова в медиите е проникнала толкоз надълбоко, че и Господ не може да ги избави. Затова, в случай че на следващия ден Москов се завърне в здравното министерство да продължи с безчинствата си под благия взор на Борисов, биха се изненадали единствено наивниците.

Автор: Люба Кулезич
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР