Репортерът на Новините на NOVA Глория Николова е победителят в

...
Репортерът на Новините на NOVA Глория Николова е победителят в
Коментари Харесай

Отличие за NOVA: Глория Николова с награда „Валя Крушкина“

Репортерът на Новините на NOVA Глория Николова е спечелилият в категория “Електронни медии ” на Годишните награди за публицистика “Валя Крушкина ”.

Отличието е поради серия от репортажи, свързани с казуса с психиатричната грижа и живота на хората в обществените домове в България и отдадени на неуката художничка Фанка Борисова, която рисува зад стените на дом за хора с интелектуални усложнения. 

Благодарение на екипа на NOVA Фанка Борисова към този момент има три реализирани изложения в страната, с което сбъдна дългогодишна фантазия.

“Щастлива съм, че точно с казуса, обвързван с хората, които живеят в обществените домове у нас, заслужихме тази премия. С историята на Фанка Борисова ви показахме, че тези хора могат да бъдат потребни на обществото ни и насочихме вниманието на страната към тях. На грамотата написа, че всеки проблем е важен, даже в случай че от него зависи ориста на един единствен човек. Първата галерия на Фанка провокира опашка в София, към днешна дата изложбите към този момент са три ”, сподели журналистът Глория Николова.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР