Репортажът е целенасочен, създава се впечатление, че работим до 17:30

...
Репортажът е целенасочен, създава се впечатление, че работим до 17:30
Коментари Харесай

Главният секретар на МВР шикалкави има или няма достатъчно полицаи за малките градове

Репортажът е целеустремен, основава се усещане, че работим до 17:30 часа. Така основният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов се обърна към Нова телевизия, откакто беше показано по какъв начин в Садово полицейските чиновници са намалели – от 18, на 10. Това стана след вчерашната заповед на основния секретар всички районни ръководства в дребни обитаеми места да работят непрестанно – поради недоволство от кмета на Бяла Димитър Славов, че локалното полицейско ръководство затваря в 17:00 часа.
Actualno.com още през вчерашния ден (17 юли) попита Министерство на вътрешните работи дали има статистика кои полицейски ръководства работят като служители – до 17:00 часа, само че от пресцентъра ни споделиха, че такава статистика няма. Нямаше и съответен отговор нито от Министерство на вътрешните работи, нито от полицейските синдикати дали ще има задоволително хора, с цел да бъде изпълнена заповедта за 24-часова работа.
Сега обаче Маринов удостовери, че няма задоволително хора и имало Национален щаб, в границите на който трябвало да има доста добра организация, с цел да се покрива всичко. Имаме на всички места полицейско наличие, настоя той, като акцентира, че " малко са случаите, в които някой ще отиде да подаде сигнал на дежурния служител на реда в ръководството ". Маринов даде и образец – в Естония съвсем били закрити дежурните елементи. Затова и в България дежурните служители на реда излизали на улицата – тъй като не били ефикасни на телефона.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР