Репликите на Панагюрското златно съкровище наистина са временно задържани от

...
Репликите на Панагюрското златно съкровище наистина са временно задържани от
Коментари Харесай

Има временно задържани реплики на Панагюрското златно съкровище, признаха от Сиела Норма

Репликите на Панагюрското златно богатство в действителност са краткотрайно арестувани от митническите служби в Дубай поради общоприета процедура - оформяне на краткотраен импорт. Това изясни изпълнителният шеф на " Сиела Норма " Веселин Тодоров, която е една от фирмите, участващи в консорциума, който провежда представянето на България със собствен щанд на Експо 2020 пред " 24 часа ". Репликите на Панагюрското злато е трябвало да бъдат изложени на щанда.

По-рано денем от Министерството на стопанската система осведомиха, че има арестувани български жители, само че не и държавни чиновници . От Националния исторически музей отхвърлиха да има арестувани техни чиновници и културни полезности.
 За Дубай с имитация на съкровища не са пътували държавни служители
За Дубай с имитация на съкровища не са пътували държавни служители

Няма арестувани чиновници на НИМ. Няма арестувани предмети, твърдят от НИМ

Според Тодоров предметите са оставени на предпазване в директна зона под контрола на митническите служби. Те трябвало да минат процедура за краткотраен импорт в страната, която обаче се прави след самия импорт . По думите му процедурата нормално лишава няколко дни. На процедура репликите не са арестувани, а са под митнически надзор , нито са арестувани чиновници.

" Временният импорт изисква и застраховане на възможните митнически и данъчни вземания и в този момент прецизираме кой ще обезпечи тези отговорности . Не е наше обвързване, само че, несъмнено, в случай че се окаже, че страната няма 40 хиляди $, несъмнено ще ги дадем от нас ", изясни още Тодоров и посочи, че процедурата лишава време.
 Панагюрското златно богатство още веднъж у дома до 31 август
Панагюрското златно богатство още веднъж у дома до 31 август

В Историческия музей в Панагюрище

И дума не може да става, че някой е носел предметите в ръчния си багаж, към 120 кг тежат тези неща със съндъците , това са два огромни сандъка, тъй че и това е безспорна неистина, безапелационен беше той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР