Репликата не е обидна. Трябва човек да я прочете. То

...
Репликата не е обидна. Трябва човек да я прочете. То
Коментари Харесай

Рашидов хвърли бомба за Галя от посолството, която управлява държавата

" Репликата не е обидна. Трябва човек да я прочете. То е специалност. Тя не беше отправена към българските дами. Аз се извиних, в случай че някой се е припознал ", сподели в предаването " Тази заран " по bTV Вежди Рашидов, някогашен министър на културата, някогашен ръководител на Народното събрание и някогашен депутат.

До оставката му от Народното събрание се стигна след негови думи към дамите, жертва на принуждение, изречени в почивката на изключителното съвещание на Народното събрание.

" Найден Геров го е обяснил – хора, които вършат обич по ползи и за пари. Има такава специалност. Как ги наричате – нощни ангели? Всички знаете, че този запис беше нерегламентиран. Аз от естрада не бих го споделил това нещо. Аз се извиних на българските дами. Беше отправено за случай, към случай, дето го играхме в Америка ", уточни той.

" Спектакъл в Народното събрание "

" Когато се карат, не е добре за обществото. Обществото заплаща фактурата на свадите. Като огромни мъже, да наведат глави и да смирят. Това е по-полезно за нацията. И Пеевски, и президентът не печелят. Ще намерят път ", уточни Вежди Рашидов.

" Засягат се във всички придвижвания избрани ползи. Аз по-малко проследявам към този момент. 20 години не са малко време. Бях младо момче. Видяхте ли по какъв начин остарях с нелепостта дружно, която направих. Има ползи. Като се обезглави една институция като Президентство – то получава реакции. Отнеха се пълномощия, които имаше президента. Това не е кукла на конци. То тогава няма потребност от Президентство ", разяснява той.

" Какво се случи като хвърлиха " Магнитски "? Нищо не се случи. Дъвчем дъвка. Вече една година и нищо. Една Галя от Американското посолство сега ръководи страната, колкото и иронично да звучи. Обажда се. За мен пита какво ще ме вършат. Аз ще се отдръпва с достолепие. Не я знам коя е. Не съм го споделил аз, госпожа Сачева е споделила, че тя се е обадила от посолството пред сътрудници. Предполагам, че на " герберите " звъни. Щом тя се обажда в Народното събрание, кой да я ръководи различен? За други случаи не знам. За моя знам. Не съм го питал Борисов. Обадила се е дамата. Не знам да не ме желаят американците. Когато блъснаха кулите на 11 септември имаше една декларация, аз я направих и тя мина през Народното събрание ", добави Вежди Рашидов.

" Когато напусках от ГЕРБ ми оповестиха, че госпожа Сачева е съобщила, че Галя се е обадила от посолството да пита какво вършат с мен. Дотук. Обясних. Отдавна мислех да се отдръпва, тъй като желаех да се отдам на едно занятие. Един двама от ГЕРБ ми се обадиха, само че те към този момент не са от дълго време в ГЕРБ. Поддържам връзки с хора, които през 2009 година направихме ГЕРБ. Сега има други хора ", уточни той.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР