Репликата на президента Румен Радев, че Украйна настоявала да води

...
Репликата на президента Румен Радев, че Украйна настоявала да води
Коментари Харесай

Христо Иванов: Позицията на Радев е недостойна, подла, безотговорна и вредна за България

Репликата на президента Румен Радев, че Украйна упорствала да води тази война при безусловно ясната фактическа обстановка и позиция на всички съюзи, към които българите приндалежат, че Украйна е жертва на противозаконна, противоправна експанзия от страна на Руската федерация, ни изолира от нашите съдружници, съобщи съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов в студиото на " Тази неделя " по БТВ.
Прочетете още
" Изказването му обаче не е излоирано от цялата логичност на интернационалния ред ", показва още той. Каква е логиката на Мюнхен, когато тогавашните европейски сили вземат решение, че с цел да успокоят Хитлер, ще му дадат елементи от тогавашната Чехословакия единствено и единствено да има мир. Забраната на нападателната война е в основата на интернационалния ред.

" Сега, когато Радев се афишира на процедура за представител на ползите на Путин, той се подрежда, за жалост не самичък, а дружно с цялата ни страна, до Лукашенко. Никой различен даже Вучич не си разрешава да показва сходна позиция. Това е извънредно безконтролно и рисково за страната ни ", сподели Иванов и изяснява, че тази позиция идва в миг, когато България се пробва да приключи процеса си на интеграция в Европейски Съюз посредством присъединението си към Шенген и еврозоната.

България би трябвало да може да покаже, че е виновен член на интернационалната общественост, което значи да можем да носим взаимна отговорност за отстояването на интернационалното право, продължава Иванов. По думите му въпросът надалеч не се изчерпва единствено. Украйна, защото украинците сами си се борят и си избират по какъв метод да пазят родината си. Съюзниците им могат единствено с голямо почитание да следят какво вършат те.

" Въпросът се свежда обаче до това каква е основата на сигурността в Източна Европа, в нашия район, и може ли България да разчита, когато и в случай че има някаква опасност за нейната сигурност, нашите съдружници да кажат: Капитулирайте, залягайте, единствено да има мир ". Според Иванов тъкмо такава е позицията на президента Радев по отношение на Украйна. Той я дефинира като недостойна, подла, безотговорна и доста нездравословна за България.

" Войната промени всичко, трансформира и България. В идващите 12 до 24 месеца страната ще се промени толкоз, колкото жестоко казано се промени през 1989 година Енергетиката, сигурността, осведомителната инфраструктура и политическата система се трансформират и това ще се види ясно през идващите месеци " предвижда съпредседателят на " Демократична България ". По негово мнение това се дължи на войната и на рецесиите, които тя отключи. Многото рецесии, блъснали светът едновременно, неизбежно са виновни за световни промени. " Това не е смяна, в която ние можем да кажем, че не желаеме да участваме ", посочи обаче Иванов. И заключи, че сегашното държавно управление е най-хубавият коз, с който България разполага, с цел да извлече изгоди от тези рецесии, защото те отварят доста благоприятни условия.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР