Репликата на президента Радев, че Украйна настоявала да води тази

...
Репликата на президента Радев, че Украйна настоявала да води тази
Коментари Харесай

Христо Иванов нареди президента Радев до Лукашенко

Репликата на президента Радев, че Украйна упорствала да води тази война при ясната фактическа обстановка и позицията на съюзите, към които принадлежим, ни изолира от нашите сътрудници. Позицията на Радев е недостойна и доста нездравословна за България. Това съобщи съпредседателят на “Демократична България ” и водач на “Да, България ” Христо Иванов в изявление за “Тази заран ” по bTV. 

Според Иванов с позицията си българският държавен глава се подрежда до Лукашенко, което e безконтролно и рисково за страната ни.

“Никой различен не си разрешава сходна позиция. Това е безконтролно за България. В миг, в който работим за присъединението ни към Шeнген и еврозоната, би трябвало да покажем, че сме виновен член на европейската общественост, което значи да можем да носим отговорност за отстояването на интернационалното право ”, добави той.

Народният представител разяснява и компромисната композиция сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ като акцентира, че държавното управление на акад. Денков и Мария Габриел е най-хубавият инструмент, който сега страната има. 

„ Аз не съм потърпевш, България пострада. Аз напуснах и това зададе по какъв начин се развиха политическите събития идващите 10 години. От тази позиция не изхождам от доверчивост. Ние сме подготвени, в случай че забележим, че нашите сътрудници още веднъж се пробват да подменят нуждата от дълбоки промени, да подадем оставка и да напуснем ръководството “, сподели Иванов по отношение на това, че през 2016-а година ГЕРБ и Движение за права и свободи се отметнаха от предложенията му и оставиха надмощието на прокуратурата във Висш съдебен съвет.

„ В основата е правосъдната промяна и нашата решителност е твърда. Рационално е да се чака, че нашите сътрудници са си научили уроците. Държим си барута изсъхнал и сме нащрек, само че не може да си позволим поради опасения и неприятни прецеденти да не опитаме. Нямаме право на това “, безапелационен е Христо Иванов.

Той разяснява и идните локални избори, като уточни, че групировката му е работила няколко месеца, с цел да направи обединяването към кандидатурата на Васил Терзиев за кмет на София. Иванов акцентира, че решението не е случайност или моментна хрумка.

" Очевидно имаме потребност от диалог за предишното, сигурен съм, че господин Вили Лилков ще способства за него, без значение дали ще е претендент. Но диалогът за София и резултатите от изборите ще бъдат решени не от диалога за предишното, а от диалога за бъдещето. Нямам никакво подозрение, че той ще е теренът, на който Васил ще завоюва ”, уточни Иванов.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР