Репликата ми в парламента не беше обидна. Това е професия

...
Репликата ми в парламента не беше обидна. Това е професия
Коментари Харесай

Вежди Рашидов: Театрите на лидерите в парламента нямат край

Репликата ми в Народното събрание не беше обидна. Това е специалност – хора, които вършат обич по ползи. Тя не беше отправена към българските дами и се оправдавам, в случай че някой се е обидил. Не прави чест на журналиста, който го е уловил това. Това заяви Вежди Рашидов в ефира на бТВ във връзка отстраняването му от Народното събрание и от ГЕРБ след скандалното му изявление във връзка със случая „ Дебора ”.

„ Театрите на водачите в Народното събрание нямат край. Един театър. Аз съм за това да има мир. Когато такива хора, които ръководят страната, се карат обществено, това не е добре за обществото. То заплаща фактурата на тези кавги. Като огромни мъже, хубаво е да наведат глави и да се смирят. Това е по-полезно за нацията ”, счита той.

„ Целят се избрани ползи в придвижванията. Да обезглавиш една институция като президентството, това ще провокира реакции. Има институции, би трябвало да се потвърждават. Какво значи „ Магнитски ”, какво като го хвърлиха в лицето – случи ли се нещо? Дъвка, с цел да я дъвчим всички. Не мога да проучвам Делян Пеевски. Навремето бях огромен критик. Сдобрихме се в Народното събрание. Нямаме война с него. Той е прагматично и мъдро мислещ човек. Не разбирам за какво му е тази война в този момент ”, сподели още той.

Той добави още: „ Една Галя от американското посолство сега ръководи страната, колкото и иронично да звучи. Звъннала е на герберите и ме е махнала от Народното събрание. Отдавна желаех да се отдръпва от политиката. ”

„ Правил съм доста за културата. Един няма да ми каже „ отлично ”. Тези 20 години от моя живот са пропилени. Можех още доста статуи да върша ”, счита Рашидов.

По думите му сглобката е неприятно съединена: „ Това беше първото, с което не бях склонен, само че все пак взехме партийно решение. Делян Добрев си остана неприятното ченге. Всичко е постановка. ”

В момента Рашидов приготвя своя галерия, която ще показа в Барселона, след това в Турция и доста евентуално и в Париж, а също по този начин съобщи, че е почнал да написа книга за политиката, наречена „ Сянката на една сянка “.

https://novini.bg/

 

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР