Реплика на най-известния български трабант, пристигна в Главната квартира на

...
Реплика на най-известния български трабант, пристигна в Главната квартира на
Коментари Харесай

Най-известният български трабант беше изложен в щабквартирата на НАТО

Реплика на най-известния български трабант, дойде в Главната квартира на НАТО в Брюксел.

Соцвозилото на някогашния външен министър Соломон Паси ще бъде част от арт план, който е част от отбелязването на 15-ата годишнина от участието на Република България в НАТО и 70-ата годишнина от основаването на Организацията на Северноатлантическия контракт.
Трабантът на Паси към този момент и в музей Легендарното соцвозило стана знак на евроатлантическата ни ориентировка
В автомобила са се возили редица високопоставени персони в подтекста на приемането на България в НАТО.

През далечната 1991 година у нас за първи път идва общоприет секретар на Алианса, като тогава постът се заема от Манфред Вьорнер. Кратката разходка на Манфред Вьорнер и Соломон Паси с трабанта по улиците на София, става сензация за времето си.
Трабанти " събориха " Берлинската стена в Павел баня Така беше маркирана историческата дата
Самото посещаване е явен сигнал за поддръжката за евроатлантическата ни интеграция. През 2004 година страната ни стана пълновръстен член на НАТО.

Снимка: btvnovinite.bg

Експонатът към този момент е ситуиран на плануваното за него място. Площите на ревюто ще бъдат завършени като панорамна градина, в която ще бъдат ситуирани сегашни и бъдещи предмети, предоставени от страните членки.
Фестивал във Велико Търново за 60 година от първия „ Трабант ” (СНИМКИ И ВИДЕО) 95 ретро возила дефилираха по улиците на старопрестолния град
В изложбата могат да бъдат видени още части от кулите близнаци, разрушени по време на терористичните набези в Ню Йорк на 11 септември 2001 година и част от Берлинската стена. Целта е да се напомни на посетителите значими моменти от историята на Алианса, в това число неговото разширение на изток.

Идеята за слагането на репликата в Главната квартира е обвързвана и с прехвърлянето на Алианса в нова и съвременна постройка, като част от процеса на рационализация и акомодация към актуалната среда за сигурност.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР