Репарациите, които Русия ще трябва да плати за това, което

...
Репарациите, които Русия ще трябва да плати за това, което
Коментари Харесай

Зеленски: Мирът е все по-близо

" Репарациите, които Русия ще би трябвало да заплати за това, което е направила, към този момент са част от интернационалната правна действителност. "

Това сподели президентът на Украйна Володимир Зеленски във вечерното си послание към нацията, оповестява Укринформ.

Пълният текст на обръщението на президента е показан по-долу:

Много здраве на вас, сътрудници украинци!

Днес беше доста работлив и алегоричен ден - ден в Херсонска област, в Николаевска област.

Първо, имах достойнството персонално да връча на нашите воини държавни награди. В Херсон връчих 36 ордена на Богдан Хмелницки и „ За смелост “ и връчих още три ордена на ранени воини.

Разбира се, ще има още награди, ще има повече благодарности. Всички наши воини, които връщат свободата на украинците и украинската земя, заслужават най-голяма признателност. Така е. Така ще бъде.

Днес организирах няколко срещи - и в Херсонска област, и в Николаевска област. Ще създадем всичко, с цел да възстановим естествените условия за живот на нашите хора.

За всички е явно какво е Украйна, какво е наличието на нашия байрак. Когато има украинско знаме, има цивилизация, има независимост. Има обществено обезпечаване. Има инфраструктура. Има защита. Има кой да се грижи за хората. Има всички неща, които изчезват и които се унищожават с идването на окупатора.

Ето какво значи съветското знаме - няма ток, няма връзка, няма интернет, няма телевизия. Окупаторите сами унищожиха всичко – преднамерено. Това е тяхната специфична интервенция. В навечерието на зимата съветските окупатори унищожиха безусловно цялата сериозна за хората инфраструктура. Абсолютно всички значими обекти в града и района са минирани.

Щастие е за всички, когато Русия бъде изгонена. Щастие, което ще има и в тези наши градове и общини, които са лишени от естествен живот от Русия и след 24 февруари, и през 2014 година Ще върнем всичко. Ще върнем естествения живот. И ние знаем, че мирът за Украйна е все по-близо. За цялата ни страна.

Днес имаме и решения от нашите сътрудници, които укрепват позицията на Украйна. Благодарен съм на Канада за новия пакет поддръжка за защитата на страната ни в размер на половин милиард $. А също и за новите наказания против съветските съучастници на тиранията.

Благодарен съм на Съединени американски щати за новите наказания. Днес са въведени наказания против повече от 40 юридически и физически лица, които оказват помощ на Русия да води война. Абсолютно всеки, който по един или различен метод работи за съветската войска, отбранителния бранш, би трябвало да получи цялостна персонална изолираност от останалия свят. И тогава ще има наказване за съучастничество в терора.

Днес се организира съвещание на Координационния съвет на Украйна за отбрана и сигурност на детето, съпредседателствано от генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш и ръководителя на офиса Андрий Йермак. Благодаря на господин Гутериш за това.

Те разискаха по какъв начин да спрат депортирането на украински деца в Русия и да върнат вкъщи всички, които са били принудително депортирани. Това са най-малко близо 11 хиляди деца – знаем ги поименно. Но това са единствено тези, за които знаем. И в действителност депортираните са повече.

На срещата участваха и посланиците на водещите страни, които призоваваме да оказват помощ за осъществяването на тази задача. Наистина ще имаме потребност от силата на целия свят, с цел да върнем всички депортирани.

Вярвам, че можем да го подсигуряваме!

Благодарен съм на всички, които оказват помощ на Украйна!

Благодарен съм на всички, които се борят и работят за страната ни!

Вечна памет на всички, дали живота си за Украйна и нашия народ.

Слава на Украйна!

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР