Реномираният испански рефер от близкото минало Давид Фернандес Борбалан е

...
Реномираният испански рефер от близкото минало Давид Фернандес Борбалан е
Коментари Харесай

Новият шеф на българските съдии е испанец

Реномираният испански рефер от близкото минало Давид Фернандес Борбалан е новият ръководител на Съдийската комисия към Българския футболен съюз. Поканата към него пристигна персонално от президента на централата Борислав Михайлов, а през днешния ден двамата подписаха контракт за период от 2 спортно-състезателни сезона.
Прочетете още
Борбалан е едно от най-изтъкнатите имена в испанското съдийство с дългогодишна процедура в Ла Лига. Има към 300 мача в испанското състезание и европейските клубни шампионати, част е от Елитното равнище на съдиите на УЕФА. Той извършва ролята на вицепрезидент на Съдийската комисия на Испания в продължение на 3 години, а през последните 5 сезона е водещ съдийски инструктор на УЕФА и ФИФА и се радва на голям престиж на интернационалната сцена.

През февруари т.г. той към този момент бе в България по покана на футболния съюз за обичайния зимен семинар на родните арбитри.

„ Назначението на експерт от подобен сан е следващо доказателство за уважението, с което се употребява българският футбол в Европа. Убеден съм, че с неговия опит и експертиза българското съдийство ще се развие в позитивна посока. Искрено му искам триумф, тъй като положителните резултати в работата му ще са от изгода на целия български футбол “, съобщи Борислав Михайлов.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР