РЕНО, Невада (AP) — Това ще бъде малък лов на

...
РЕНО, Невада (AP) — Това ще бъде малък лов на
Коментари Харесай

Първият лов на едър дивеч в Невада ще бъде малък, тъй като необичайното разширяване на юг се противопоставя на изменението на климата

РЕНО, Невада (AP) — Това ще бъде дребен лов на наедрял дивеч за някои от най-големите животни в Северна Америка, Невада възнамерява първия си сезон за лов на лосове тази есен.

Мениджърите на дивата природа споделят, че избухливото повишаване на броя на лосовете в Невада през последните пет години, нараствайки до популация от над 100, оправдава шепата улов планувано.

Учените споделят, че един тип опит би трябвало също по този начин да даде взор в действително време по какъв начин сложността на изменението на климата визира дивата природа и за какво тези величествени – съгласно някои изглеждащи шантаво изглеждащи – бозайници с размерите на кон ненадейно разшириха обсега си в по-топли територии.

„ Лосовете са новодошли в Северна Америка “, сподели Коуди МакКий, експерт по дивата природа на Невада.

Последният тип елен, прекосил Берингово море сухопътен мост към Аляска и Канада, МакКий сподели, че придвижването на лосове в Lower 48 се е случило съвсем извънредно през последните 150 години.

„...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР