Ренета Камберова - момичето, което всяка вечер сънуваше, че е

...
Ренета Камберова - момичето, което всяка вечер сънуваше, че е
Коментари Харесай

“Златното момиче” Ренета Камберова поема спорта в Пазарджик

Ренета Камберова - момичето, което всяка вечер сънуваше, че е на съревнование, става началник номер едно на спорта в родния си Пазарджик. Бронзовата медалистка с анзамбъла от олимпийските игри в Рио 2016 бе показана в новата си роля на специфична конференция от кмета на града Тодор Попов.

“Изцяло посвещавам спорта в нашия Пазарджик на Рени Камберова. От нея ще зависи всичко – финансиране, организация, ръководство. Нейна ще бъде последната дума.”, разгласи градоначалникът.

Назначаването на Ренета Камберова стана факт единствено ден, откакто тя постави сполучливо държавен изпит в Националната спортна академия.

Бившата прелест обаче няма да е общински чиновник, или служител от кметската администрация. Тя ще е напълно самостоятелна в дейностите и решенията си като ръководител на съдружие с нестопанска цел " Пазарджик спортува ", с което община Пазарджик ще подписа контракт за взаимна работа в региона на спорта и ще го финансира с 20 000 лв. годишно. Камберова ще бъде и член на управителните препоръки на двата представителни тима на Пазарджик по волейбол и футбол.

A post shared by Reneta Kamberova (@r.kamberova) on Aug 21, 2017 at 4:24am PDT

В рамките на уговорките й е да бъде направена цялостна идея за развиването на спорта от професионално до равнище детски градини и квартали и местата, където той да се практикува. Камберова ще има и решаваща дума за вложенията, които ще се вършат по материалната база за спортните дейностти в общината. Тя ще бъде и индивидът, който ще контактува и с президентите на другите спортни клубове в града, които са частни, само че съществуват с помощта на субсидийте, които получават от община Пазарджик.

“Оставам в спорта, тъй като цялостен живот съм била част от него. И знам какво се изисква. Очаквайте доста от мен “, показа някогашната ни състезателка по художествена гимнастика.

“Отговорна, знаеща, амбициозна, почтена и смела - това е Рени! Уверени сме, че тя ще се оправи по най-хубавия метод!На добър час, Ренета!”, написаха от Българската федерация по художествена гимнастика във “Фейсбук”.

" Преди повече от месец Рени ми показа какво предложение има от кмета на Пазарджик и изиска моето мнение. Казах и, че е родена да управлява, че знае да комуникира с хората, че не бърза да взима недомислени решения. Притежава и други значими качества, с цел да има вяра, че може да управлява сполучливо! Много съм щастлива за нея и и споделих, че постоянно може да разчита на моята помощ!”, съобщи президентът на БФХГ Илиана Раева за новото занятие на грацията.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР