Рене Демол, 76-годишен белгиец, от месеци кара колело по улиците

...
Рене Демол, 76-годишен белгиец, от месеци кара колело по улиците
Коментари Харесай

Кой е пропутинският велосипедист от Европейския квартал на Брюксел?

Рене Демол, 76-годишен белгиец, от месеци кара колело по улиците на Европейския квартал в Брюксел, облечен в цветовете на съветското знаме, и разпръскващ пропагандата на Кремъл на всеки, който се намира наоколо до него, пишат от Политико.

Демол се утвърждава като най-чудатата и притеснителна фигура по улиците на Брюксел,бастиона на прокиевската поддръжка, защото жълто-сините украински флагове украсяват съвсем всички постройките.

" Какво е Европа? Ще ви кажа ", сподели Демол. " Европа е американска и нацистка финансова организация ", сподели той пред " Политико ".

" Трябва да изгоним американците от Европа, с цел да създадем велика Европа - с Украйна и Русия ".

" Ако Украйна не е страна, ти не си човек ", споделя му една жена, до момента в който дребна навалица минувачи се събира, с цел да следи тирадите на Демол.

" Подкрепяте терористи, ши*ани убийци ", сподели яростно един мъж.

" Много идиотско ", включи се различен мъж.

" Вие сте убийци, вие сте терористи, а в този момент подкрепяте страна на терористи, която убива дами и деца ", сподели друга жена.

В продължение на 15 минути не по-малко от петима души яростно се приближиха до Демол, с цел да му се скарат.

На кормилото на велосипеда му висеше подаръчна торбичка от съветското посолство, съдържаща съветски сладкиш и дребна бутилка водка. Демол съобщи, че съветски дипломати са го забелязали да минава с велосипеда около тяхното посолство и са настояли да одобри торбичката с лакомства. " Аз не я желаех. Подаръците не ме интересуват ", споделя той. Въпреки това подаръкът е бил там - допълвайки външния му тип.

Не е напълно ясно по какъв начин роденият в Брюксел мъж, който не знае съветски език и в никакъв случай не е посещавал Русия, е станал толкоз уверен в светогледа на Кремъл. Запитан от кое място получава новините си, той отговори: " Euronews ", само че по-късно разказа основаната във Франция телевизионна мрежа като антируска.

Той добави, че не участва в обществените медии.

Демол се оказа в спречкване с украинка, която твърди, че живее в Брюксел от шест години. " Отиди в Украйна и се сражавай там ", сподели й той.

" Можеш да отидеш ти в Русия ", отвърна тя.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР