Рене Бенко, падналият имотен магнат, чиято империя Signa рухна, сам

...
Рене Бенко, падналият имотен магнат, чиято империя Signa рухна, сам
Коментари Харесай

Хитър ход: Един от най-богатите австрийци подаде молба за несъстоятелност

Рене Бенко, падналият заможен магнат, чиято империя Signa рухна, самичък е подал молба за неплатежоспособност в австрийски съд, сподели представител на съда пред Ройтерс.

Бенко е подал молбата си за оповестяване в неплатежоспособност на едноличен търговец в районен съд в Инсбрук, сподели представителят, потвърждавайки известие на австрийската осведомителна организация APA.

Това би разрешило на Бенко да кандидатства за произвеждане по излекуване, за разлика от оповестяването на персонален банкрут.

Австрийският бизнесмен - притежател на Chrysler Building в Ню Йорк и на английския повсеместен магазин Selfridges - е съществена фигура в европейската промишленост за недвижими парцели повече от две десетилетия.

През ноември Signa Holding, империята за недвижими парцели, учредена от Бенко, разгласи неплатежоспособност, последвана от други елементи на бизнеса му, като най-голямата жертва до момента от неволите визира бранша на парцелите в Европа.

Рене Бенко е създател на Signa Holding, в миналото една от най-големите компании за недвижими парцели и търговия на дребно в Европа, до момента в който кредитната рецесия през 2023 година не унищожи огромна част от капитала на Signa.

Бенко падна от класацията на милиардерите на Forbes през декември 2023 година въз основа на чистите стойности на активите на Signa Prime, Signa Development и Signa Holding и цената на известните му персонални активи.

Като възпитаник в гимназията Бенко работел като асистент на локалния строителен бизнесмен и натрупал толкоз доста отсъствия от учебно заведение, че не съумял да приключи.

На 22 години той основава компанията, която се разраства до Signa; в този момент има здания в Германия, Австрия, Швейцария и Италия.

През 2018 година Бенко скочи в медийната промишленост, като завоюва дялове в двата най-големи вестника в Австрия, Kronen Zeitung и Kurier.

През 2019 година Signa купи дял в постройката на Chrysler в Манхатън, дружно с нюйоркския строителен бизнесмен RFR.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР