Ремонтните работи по авариралия мост край село Горник, който прекъсна

...
Ремонтните работи по авариралия мост край село Горник, който прекъсна
Коментари Харесай

До 10 дена пускат пробно авариралия мост край село Горник

Ремонтните работи по авариралия мост край село Горник, който прекъсна връзката на 6 селища в региона с Червен бряг, към този момент завършват. До десетина дни той може да бъде пуснат в пробна употреба, заяви през днешния ден кметът на Червен бряг инж. Данаил Вълов.
„ Вчера беше отлят бетонът за подсилване на носещата колона. За да набере той нужната здравина, софтуерно са нужни седем дни. След като този период изтече, се надяваме експертите да дадат позволение за пробна употреба на моста към края на другата седмица. В началото на оборудването ще бъде има ограничаване за прекосяване на коли до 5 тона “, разясни инж. Вълов.
Той добави, че построеният от военните краткотраен мост край село Чомаковци, по който минава другата пътна връзка на селищата в региона, към момента е в пробна употреба. Документите за неговото въвеждане в естествена употреба се движат по инстанциите. Досега няма никакви проблеми с потреблението на оборудването. Нивото и скоростта на течението на река Искър там се наблюдават непрекъснато. Ако се увеличи доста равнището, ще се наложи междинните секции да бъдат демонтирани и след нормализиране на обстановката да бъдат инсталирани още веднъж. Ограничението за товароносимост на краткотрайния мост ще остане 20 тона до края на употребата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР