Ремонтните дейности в идеалния център на Пловдив продължават. Очаква се

...
Ремонтните дейности в идеалния център на Пловдив продължават. Очаква се
Коментари Харесай

Площад Централен все пак ще завари Пловдив като евростолица на културата

Ремонтните действия в идеалния център на Пловдив не престават. Очаква се основният площад " Централен " да стане подготвен за 6 септември, когато е и празникът на града. Това съобщи пред Българска национална телевизия градоначалникът Иван Тотев.

News.bg напомня, че тази година Пловдив е Европейска столица на културата. Част от самия център на града обаче е ремонтна площадка. Това провокира неодобрение измежду локалните, които се оплакват от това, че рекордният брой туристи освидетелстват това и не могат да видят Пловдив в цялостния му искра. Според някои жители ремонтните действия е трябвало да стартират доста по-рано или след годината, в която градът е евростолица на културата. Все отново, в случай че срокът, деклариран от Тотев, бъде спазен, това значи, че реновираният площад " Централен " ще завари интензивните културни мероприятия през последните 4 месеца на годината.
 Прокуратурата подхвана разноските за кулата на Пловдив
Прокуратурата подхвана разноските за кулата на Пловдив

Проверката би трябвало да завърши до месец

По думите на Тотев пред публичната телевизия през месеците юни и юли ще бъдат открити галериите , които се реновират.

" Копаем си непрекъснато, не можем да смогнем да носим чай на служащите ", разяснява Тотев.

В момента се инсталира осветлението в подлеза на " Гладстон " до пощата в града. Ремонтът на подлеза наложи съществени промени в трафика на пловдивчани. Очаква се в границите на 7-10 дни ремонтът на оборудването да бъде приключен.
 Кметът на Пловдив приветства прокурорската инспекция за кулата
Кметът на Пловдив приветства прокурорската инспекция за кулата

Смята, че резултатът ще постави завършек на спекулациите

" Ние в никакъв случай не сме говорили, че обектите за 2019-а би трябвало да бъдат открити през 2017-а или 2018-а... Всички обекти, които сме възнамерявали, са в един доста напреднал стадий на работа и са в линеен график. През юни и юли месец ще стартираме да отваряме всички галерии , които сме планували да са подготвени до края на годината ", заключи Тотев. Той добави, че сега поръчките за културни събития били повече от свободните площи за тях.

Кметът дефинира художествената изложба на ул. " Гладстон " в града като " дома на пловдивските художници ", само че дали сдружението на пловдивските художници ще продължи единствено да стопанисва постройката е спор, който занапред ще бъде воден, пишат от малкия екран.
 Иван Тотев поддържа запазването на парка в кв.
Иван Тотев поддържа запазването на парка в кв. " Северен "

Граждани внесоха подписка с настояванията си
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР