Ремонтните дейности по ул. Брацигово“ в Плевен приключват тази седмица,

...
Ремонтните дейности по ул. Брацигово“ в Плевен приключват тази седмица,
Коментари Харесай

Приключват ремонтните дейности и на ул. „Брацигово“ в Плевен

Ремонтните действия по ул. „ Брацигово “ в Плевен завършват тази седмица, напредва ремонтът и по ул. „ Митрополит Климент “. Последната е разграничена на южна част и северна /към ул. „ Гренадирска “/, там следва асфалтиране. Усилено се работи и по ул. „ Пиер Кюри ”. И трите обекта са включени в Инвестиционната стратегия на Община Плевен за 2023 година, информацията рапортува на седмичното оперативно съвещание на управлението на локалната администрация инж. Владислав Иванов, заместник-кмет „ Териториално развиване “ на Община Плевен.

Инж. Иванов посочи, че седем са улиците в Плевен, заложени по програмата за съществени поправки тази година, две от тях към този момент са приключени - ул. „ Гургулят “ и главната реорганизация на сектора от ул. „ Кара Колю ” в Индустриалната зона на Плевен. Малка част от ул. „ Кара Колю ” ще остане за дотъкмяване за идната година, с което този обект ще бъде изцяло завършен.

Заложената авансово сума за ремонт на ул. „ Източна “ в Плевен е по-малка от действителната стойност на ремонтните действия, добави инж. Иванов, той изясни елементи и по планувания ремонт на ул. „ Дойран “. „ В Инвестиционната стратегия „ Дойран “ е записана като обект за изместване на пешеходна пътека. Всъщност, не става дума единствено за изместване, само че и за облагородяване на региона в сектора от ул. „ Дойран “ до ул. „ Васил Левски “. Предвижда се създаване на паркинг и зелени площи.

Относно настоящите поправки инж. Иванов осведоми и че от заложените по годишна задача 2500000 лева са останали 20000 лева Предвижда се те да бъдат усвоени за дотъкмяване на ремонтните действия по пътя в двете направления на надлеза на с. Опанец към Стъкларския цех.

От заложените за ремонт тази година 10 сектора от общинската пътна мрежа остават действия единствено по два. Това е пътят за с. Пелишат, който е и най-дълъг - 22 километра. Участъкът е съвсем подготвен, остава да се направи тампониране, което се чака да завърши до края на тази седмица. Вторият обект е пътят през парк „ Кайлъка “ и полагане на маркировката по пътя за с. Къшин.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР