Ремонтните дейности по обекта са спрени две седмици преди встъпването

...
Ремонтните дейности по обекта са спрени две седмици преди встъпването
Коментари Харесай

Временният кмет на Видин отговори на нападките за ремонта на бул. „Панония“

„ Ремонтните действия по обекта са спрени две седмици преди встъпването ми в служба на краткотрайно изпълняващ длъжността кмет на Община Видин “.

Това съобщи в известие до медиите краткотрайно изпълняващият длъжността кмет на Община Видин Юлиян Петров по отношение на обвиняванията и спекулациите, свързани с ремонта на булеварда, от бившият кмет на Община Видин доктор Цветан Ценков и лицата Генади Велков и Мартин Дончев.

Публикуваме цялостния текст на неговата позиция без редакторска интервенция:

„ На 25 октомври т.г. с констативен протокол от Община Видин, който Ви предоставяме, краткотрайно изпълняващата длъжността кмет Цветомира Илиева, заместваща доктор Цветан Ценков, е установено, че по бул. „ Панония “ не се работи, липсва техника, машинизация и служащи на фирмата-изпълнител. Установено е, че осъществяването на строително-монтажните действия е 19,4%.

След встъпването ми в служба, назначих друга комисия, която удостовери констатациите. Всичко, което е могло и е трябвало да се предприеме като дейности от страна на досегашното управление на Общината, ръководена от доктор Цветан Ценков, е проспано.

Срокът на контракта за бул. „ Панония “ е 30.10.2023 година – осъществяването обаче е 19,4%. В момента би трябвало да се приготви инспекция взаимно с надзирател, фирмата-изпълнител и комисия от Община Видин, след което Общината може да предяви своите претенции за неустойки към фирмата-изпълнител. Въпросът е по какъв начин през днешния ден жителите на Видин и Общината да не бъдат ощетени поради недобросъвестни дейности или бездействия.

Не изключвам опцията досегашният кмет доктор Ценков и администрацията да са разписали акт на компанията за спиране на строителните действия, с което да печелят време и да намират аргументи за отсрочване на строителството във времето, а след това да одобряват обекта без забележки. Подобни образци във Видин има и обратно във времето. Споделям паниките на жителите за протичащото се с бул.

„ Панония “ и зная, че са основателни терзанията им този обект да не повтори ориста на надлеза, който чакахме 15 години. Отговорността обаче за всичко това е на досегашното управление на Община Видин в лицето на Ценков. “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР